Öğrencilere Türkçe'nin önemi anlatıldı

Sivas'ın Yıldızeli ilçesinde öğrencilere Türkçe'nin önemi ve özellikleri anlatıldı.

Kaynak : İhlas Haber Ajansı
Haber Giriş : 23 Ekim 2012 23:10, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

Yıldızeli Çok Programlı Lisesi'nin hazırlamış olduğu konferansa Atatürk Kültür, Dil ve Tarih Yüksek Kurumu Yönetim Kurulu Üyesi ve Cumhuriyet Üniversitesi Öğretim Üyesi Prof. Dr. Recep Toparlı, Cumhuriyet Üniversitesi Öğretim Üyesi Prof. Dr. Hüseyin Akaya, Selçuk Anadolu Lisesi Müdür Yardımcısı Halis Alacahan'ın konuk olarak katıldığı konferansta Prof. Dr. Recep Toparlı öğrencilere Türkçe'nin önemini ve özelliklerini anlattı.

Toparlı, ?Türkçe dünyanın en zengin dilleri arasında olmasının yanı sıra en çok konuşulan ilk beş dilin arasında yer alıyor. Son yıllarda artış gösteren ve dilimize girmeye çalışan İngilizce kelimeler ise, kendi dilimize karşı duyarsızlığımızı gösterir. Türk Dil Kurumu'nun son çıkan sözlüğünde 120 bin kelime yer alıyor. Ayrıca derleme sözlüğünde ise 217 bin 736 sözcük, 185 bin bilim sanat terimi bulunmaktadır. Deyimler ve atasözlerimiz ise bizim en büyük zenginliklerimizdendir? ifadelerini kullandı.

Konferansa Belediye Başkanı Selim Baş, İlçe Milli Eğitim Müdürü Ahmet Remzi Küçükoran, Okul Müdürü Remzi Erdoğan, öğretmenler ve çok sayıda öğrenci katıldı.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber