Aniden bastıran yağmur su baskınlarına yol açtı

İstanbul'da dün akşam saatlerinde aniden bastıran yağmur su baskınlarına sebep oldu.

Kaynak : Cihan Haber Ajansı
Haber Giriş : 24 Ekim 2012 08:05, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

Aşırı yağışın getirdiği akıntıları kaldıramayan kanallardan su fışkırdı.

Yağmur özellikle Sarıyer'de etkili oldu. Yoğun yağışı kaldıramayan kanalların rögar kapaklarından taşan sular, sokakları göle çevirdi. Rögar kapağından çıkan yağmur suları, bir okulun bahçesini doldurdu. Yollardan araçlarıyla geçen vatandaşlar zor anlar yaşadı. Bazı vatandaşlar ise göle dönüşen yolda karşıdan karşıya geçerken zorlandı.

CHA


İstanbul'da akşam saatlerinde etkisini artıran sağanak yağış nedeniyle İstanbul Büyükşehir Belediyesi yazılı bir açıklama yaptı.

Açıklamaya göre metrekareye Çatalca'da 164, Kilyos'ta 163, Terkos'ta 125 veSarıyer'de 110 kilogram yağış düştü. Yağış, Beykoz Tokatköy ve Sarıyer bölgelerinde su baskınlarına neden oldu. İstanbul İtfaiyesi ve tüm birimler su birikintilerine müdahale etti. Yağışın artmasıyla birlikte İtfaiye, İSKİ, Yol Bakım ve Onarım Daire Başkanlığı ekipleri bölgelere sevk edildi. İtfaiye 69 personel, 27 araç, 14 motopomp, 6 dalgıç pompa, İSKİ 5 ekip 6 motopomp, Yol Bakım 3 Kombi, 3 mazgal ekibi, Atık Yönetim Müdürlüğü de 5 süpürge aracıyla bölgede çalışmalarına devam ediyor. Ayrıca kuzey kesimlerde Çatalca çevresi, Sarıyer ve Beykoz'da etkili olan yağışlı havanın etkisini sabaha kadar devam ettirmesi bekleniyor.

DHA>/P>


İSTANBUL'da etkili olan yağmur Sarıyer'de cadde ve sokakları dereye döndürürken, bazı evleri de su bastı.

Beykoz'un bazı köy yolları da heyelan nedeniyle araç trafiğine kapandı.

Marmara Bölgesi'ni 2 gündür etkisi altına alan sağanak yağış, dün itibariyle İstanbul'un bazı ilçelerinde de etkili oldu. Belgrad Ormanları'na yağan yoğun yağış Sarıyer ilçesinde sele dönüştü. Metrekareye düşen 110 kilogram yağış nedeniyle kanalizasyonlar taştı. Bazı yerlerdeki rögar kapakları basınca dayanamayarak yerinden çıktı. Caddelerde suyun yüksekliği 40 santimetreye kadar ulaştı. Trafikteki bazı sürücüler, yerinden fırlayan rögar kapakları ve yükselen su nedeniyle zor anlar yaşadı.

HEYELAN KÖY YOLUNU KAPADI

Sarıyer'de etkili olan sağanak yağış aynı saatlerde Beykoz'da da etkisini hissettirdi. Akşam saatlerinde Ümraniye ve Beykoz'da 2 noktaya yıldırım düştü. Hasar vermeyen yıldırım düşmesi nedeniyle küçük çaptaki yangın vatandaşlar tarafından söndürüldü. Hayatı olumsuz yönde etkileyen sağanak yağış nedeniyle saat 23.00 sıralarında Beykoz'un Paşamandıra köyü girişindeki yolda toprak kayması meydana geldi. Alibahadır ve Değirmendere köylerine de aynı heyelan nedeniyle ulaşım durdu. İtfaiye ve iş makineleri olay yerine gelerek yolu açma çalışmaları başlatıldı.

DHA


Beykoz'da, aşırı yağış nedeniyle köy yollarını birbirine bağlayan alanda toprak kayması oldu.

Kapanan köy yolları iş makinelerinin çalışmalarının ardından açıldı.

İstanbul'da dün akşam saatlerinde başlayan ani ve şiddetli yağmur, özellikle Beykoz ve Sarıyer ilçelerinde etkili oldu. Birçok alanda su baskını yaşandı. Beykoz ilçesinde bulunan Riva ve Paşamandıra köylerini birbirine bağlayan yolda heyelan meydana geldi. İhbar üzerine olay yerine gelen belediye ekipleri, uzun uğraşlar sonrasında kapanan köy yollarını tekrar trafiğe açtı.

CHA

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber