Adıyaman Valiliği'nden 'Okul' açıklaması

Adıyaman Valiliği, bazı basın yayın organlarında yer alan bir ilköğretim okulu öğrencilerinin başka bir okula taşınmasına ilişkin haberlerle ilgili açıklama yaptı.

Kaynak : Anadolu Ajansı
Haber Giriş : 24 Ekim 2012 09:17, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

Açıklamada, Kahta ilçesine bağlı Yolaltı köyü öğrencilerinin Damlacık İlköğretim Okulu'ndan Kocatepe İlköğretim Okulu'na taşınması konusunda yayımlanan çeşitli haberler üzerine kamuoyunun doğru bilgilendirilmesi amacıyla açıklama yapıldığı belirtildi.

Haberler üzerine Yolaltı köyü muhtarı ve beraberindeki heyetin Valiliği ziyaret ettiği ve gerekli görüşmelerin yapıldığı ifade edilen açıklamada, şunlar kaydedildi:

"Yolaltı köyü ilkokul-ortaokulu öğrencilerinin Kahta Milli Eğitim Müdürlüğü'nce eğitim öğretim yılı başında Koçtepe Ortaokulu'na taşınması planlanmıştır. Ancak, Yolaltı köyü muhtarı Şevket Karaaslan'ın veli imzalarıyla birlikte Valilik makamına verdiği dilekçede, öğrencilerin Koçtepe Ortaokulu'nda değil, 4 kilometre uzaklıktaki Damlacık İlkokul-Ortaokulu'nda taşımalı olarak öğrenimlerine devam etmek istediklerini belirtmiştir.

Söz konusu dilekçeye istinaden, Milli Eğitim İl Eğitim Denetmenleri Başkanlığı eğitim denetmenlerince yapılan inceleme sonucunda, Yolaltı köyü öğrencilerinin Damlacık Ortaokulu'na yönlendirilmeleri durumunda, 6 ve 7. sınıflardaki öğrenci sayısında artış olacağı ve mevcut şartlarda derslik olmadığından, okulun ikili öğretime geçme durumunda kalabileceği belirtildi. Bu sebeple, söz konusu madde uyarınca öğrencilerin Damlacık Ortaokulu'na yönlendirilmelerinin uygun olmayacağı, Yolaltı köyü öğrencilerinin Koçtepe Ortaokulu'na yönlendirilmelerinin eğitim öğretim açısından uygun olacağı kanaatine varılmıştır."

Açıklamada, Kahta Kaymakamı ve Milli Eğitim Müdür Vekili, Damlacık, Koçtepe ve Yolaltı köylerine giderek bizzat okullarda gerekli incelemelerde bulunduğu ve köylülerle görüşerek köy muhtarı ve öğrenci velilerinin bilgilendirildiği kaydedildi.

Muhabir: Mehmet Fatih Aslan

Yayıncı: Sevil Çelik

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber