Bakan Yılmaz: Terör örgütü yatırım ortamına zarar veriyor

Van'a Başbakan'la birlikte toplu açılışlar için gelen Kalkınma Bakanı Cevdet Yılmaz, yeni yapılan TOKİ konutlarında incelemelerde bulundu.

Kaynak : Cihan Haber Ajansı
Haber Giriş : 24 Ekim 2012 14:59, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

İncelemeleri sırasında gazetecilere açıklama yapan Yılmaz, "Terör örgütü, bir taraftan kamu yatırımlarına, bölgenin ihtiyacı olan altyapı yatırımlarına saldırıyor; diğer taraftan da özel sektör buraya gelip yatırım yapmasın diye adeta atmosferi zehirliyor, yatırım ortamına zarar veriyor." dedi.

Kentte gezi ve incelemelerde bulunan Bakan Yılmaz, kahvaltı yaptığı otelde karşılaştığı BDP Muş Milletvekili Sırrı Sakık ve Bağımsız Van Milletvekili Aysel Tuğluk ile ayak üstü sohbet etti. Bir süre önce oğlunu kaybeden Milletvekili Sakık'a başsağlığı dileklerini ileten Yılmaz, daha sonra Vali Münir Karaloğlu ve AK Parti Van Milletvekili Burhan Kayatürk ile Edremit ilçesinde yaptırılan deprem konutlarına geçti. Deprem konutlarında incelemelerde bulunan Yılmaz, depremin birinci yıl dönümünde, Başbakan Recep Tayyip Erdoğan'ın ve 10 bakanın katılımıyla konutların anahtarının hak sahiplerine teslim edildiğini anımsattı. Depremden sonra Van'da yapılan çalışmalarla büyük bir rekora imza atıldığına değinen Yılmaz, kentte hem deprem yaralarının sarıldığını hem de 5,5 milyar liralık yatırım yapıldığını söyledi.

Yaşanan depremin Türkiye'de yaşayan insanların kardeşliğini bir kez daha gözler önüne serdiğini anlatan Yılmaz, "Biz değişik etnik gruplar, değişik mezhepler de olsak, değişik bölgelerde yaşasak da tek bir milletiz. Gönlümüz tek ve kardeşiz. Bu deprem bize bu ruhu tekrar gösterdi. Bütün Türkiye'nin duaları, yardımları Van'a yöneldi ve Van ilk günden bugüne muazzam bir ilerleme kaydetti. Çok şükür Van eskisinden de güçlü bir durumda. Biz de bakanlık olarak SODES programında Van'a daha ayrıcalıklı destekler sunduk. Son 3 yılda verdiğimiz destek 38 milyon liraya ulaştı. Sadece bu yılki program kapsamında 200'ün üzerinde projeye destek sunduk. Depremden dolayı ayrıcalık tanıdık." değerlendirmesinde bulundu.

Yaptıkları çalışmalar ile Van için cazibe merkezi programı oluşturduklarını dile getiren Yılmaz, Van Kalesi'nin restorasyonu, müze yapımı, Van Gölü'nde denizcilik yapılması, tekstilkent ile fuar alanı ve kongre merkezi yapılması gibi birçok yatırım projelerine destek verdiklerini söyledi. Bu projeler arasında en fazla tekstil kent projesini önemsediğinin altını çizen Yılmaz, "Çünkü birçok gencimize, insanımıza iş, aş sağlayacak bir proje. Bu projede de artık sona yaklaşıyoruz. İnşallah çok yakında kazmayı vuracağız." ifadelerini kullandı.

Yeni teşvik kanunu ile Van'ın 6. bölge ilan edildiğini hatırlatan Yılmaz, "Batı'da rekabet gücünü kaybetmiş sektörler Çin'e, Afrika'ya gideceğine gelsinler ülkemizin içinde Doğu ve Güneydoğu'da yatırım yapsınlar. Hem katma değer ülkemizde kalsın, hem de istihdamı bu bölgelerimizde artıralım." diye konuştu. Yatırımcıları bölgeye yatırım yapmaya davet eden Yılmaz, şöyle konuştu: "Fakat bu noktada bunun altını çizmem gerekiyor. Maalesef terör ve terör örgütü sadece kamu yatırımlarına saldırmakla kalmıyor. Bir taraftan kamu yatırımlarına, bölgenin ihtiyacı olan altyapı yatırımlarına saldırıyor. Diğer taraftan da özel sektör buraya gelip yatırım yapmasın diye adeta atmosferi zehirliyor, yatırım ortamına zarar veriyor. Bu anlamda terörün hem doğrudan verdiği fiziki bir zarar var, hem de bölgenin imajını bozarak verdiği zarar var. Yatırım ortamını bozarak buralarda maalesef kalkınmaya, gelişmeye zarar veriyor. Tabi bunu vatandaşlarımızın görmesi lazım. Bizim derdimiz bu bölgenin daha fazla kalkınması, refahının artması, daha özgür, daha rahat bir ortam, daha iyi ve daha ileri bir demokrasi olması. Terör örgütü ne daha fazla özgürlükten, ne de daha fazla kalkınma ve gelişmeden hoşlanıyor. Bütün bunları da yaptığı eylemlerle zaten ortaya koyuyor. Ancak biz her türlü olumsuzluğa rağmen bölgeler arası farklıları gidermek için çalışmaya devam edeceğiz."

Deprem konutlarındaki incelemelerinin ardından Van-Gürpınar kara yolunda yaptırılacak tekstil kent alanında incelemelerde bulunan Bakan Yılmaz, buradan havaalanına geçerek, helikopterle Bingöl'e gitti.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber