Bayram süresince çay ve kahveler polisten

Kurban Bayramı tatilinde kazaların önüne geçmeyi hedefleyen trafik polisleri, durdurdukları araçların sürücülerine ve yolculara önce şeker ve kolonya, ardından da çay ve kahve ikramında bulunuyor.

Kaynak : Cihan Haber Ajansı
Haber Giriş : 24 Ekim 2012 15:07, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

Sürücüleri ve yolcuları bu şekilde bir süre dinlendiren polisler, trafik kurallarına uymaları ve aşırı hız yapmamaları konusunda da sürücülere uyarılarda bulunuyor.

Erzincan Emniyet Müdürlüğü Bölge Trafik ve Denetleme Şube Müdürlüğü ekipleri, Erzincan-Sivas ve Erzincan-Erzurum E-80 kara yolu üzerinde, adeta dinlenme tesisi oluşturarak, seyahat eden araç sürücülerini daha dikkatli olmaları yönünde uyarıyor. Yorgun araç sürücülerini dinlendiren polisler, araçları durdurup sürücülere şeker, çikolata, kolonya, çay ve kahve ikram ettikten sonra sürücülere broşürler dağıtıyor.

Kurban Bayramı'na yönelik bu uygulamadan memnun olduklarını dile getiren sürücüler, bu tarz uygulamaların yararlı olduğunu ifade ederek, emniyet personeline teşekkür etti. Sürücüler, Erzincan'a geldiklerinde bu tarz uygulamalarla karşılaştıklarını vurgulayarak, "Yapmış oldukları bu güzel uygulamadan, güzel karşılamadan dolayı Erzincan Emniyeti'ne ve Trafik Şube Müdürlüğü'ne teşekkür ediyoruz. Bu gibi düzenlemelerin sürekli yapılmasını istiyoruz. Yolculuk esnasında kendimizi dinlendirmesek de onların ricası ile 15 dakika dinlenince yolculuk biraz daha rahatlıyor." dedi.

Trafik kontrollerine katılan Erzincan Emniyet Müdür Yardımcısı Alaattin Akbaş, amaçlarının, vatandaşları bilgilendirmek olduğunu belirterek, sürücülerin ailelerine ve sevdiklerine sağlıklı bir şekilde ulaşmalarını sağlamak istediklerini vurguladı. Kurban Bayramı arifesinde kazaların önüne geçmek için uygulama yaptıklarını belirten Emniyet Müdür Yardımcısı Alaattin Akbaş, şunları ifade etti: "Vatandaşlarımızı kısa süreli burada durduruyoruz. Burada kendilerine trafikle ilgili bir kısım bilgilendirme yapıyoruz. Bunun yanında vatandaşlarımızın araçlarının havalanmasını ve sağlıyoruz. Kendileri ile sohbet ortamı içerisinde çay, kahve ikramlarımız, şeker çikolata ikramlarımız oluyor. Burada ki sohbetlerimizde yolda durup durmadıklarını, ne kadar mesafeden geldiklerini kendileri ile mutala ediyoruz. Uzun yol sürücülerinin yolda belli aralıklarla durmaları, istirahat etmeleri çok büyük önem taşıyor. Çünkü biz şunu iyi biliyoruz ki kazalarda en büyük etken uykusuz ve yorgun araç kullanma. Buda uzun yol sürücülerimizin, özellikle bayram ve uzun tatil dönemlerinde kaza yapmalarına sebep oluyor. Arzu ediyoruz ki bayramlar ağız tadı ile geçsin. Bayram sonrası herkes görev yaptıkları yerlere memleketlerine sağlıklı bir şekilde dönüşlerini yapabilsinler. Bunun için trafik ekipleri olarak çalışmalarımız aynı şekilde bundan sonra da devam edecek. Bu uygulamamıza vatandaşlarımızda büyük bir memnuniyet gösterdiler."

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber