Kurban olmaktan kaçarken, mundar oluyordu

Başkent'te pazardan alınan kurbanlık dana nakliye arabasıyla götürülürken, boynundaki ipi koparıp araçtan aşağı atladı.

Kaynak : Cihan Haber Ajansı
Haber Giriş : 24 Ekim 2012 15:12, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

Önce seyir halindeki bir otomobilin üzerine düşen dana, daha sonra boş bir dükkânın camından içeri girdi. Yere yığılan ve can çekişen dana, vatandaşların ?kurban olur mu olmaz mı?' tartışmaları arasında mundar olmadan kasap tarafından kesildi.

Keçiören Bağlum Mahallesi'nde gerçekleşen olayda, pazardan kurbanlık dana alan bir vatandaş danayı nakliye aracına yükledi. Nakliye aracıyla götürülen dana, araç Bağlum Bulvarı üzerinde seyir halindeyken ipini kopardı. Bulunduğu araçtan aşağı atlayan dana, seyir halindeki başka bir otomobilin üzerine düştü. Sahipleri kaçmaya çalışan danayı yakalamaya çalıştı. Hızını alamayan dana ise kaçmak isterken boş bir dükkânın camından içeri girdi.

İşyerindeki kolonlara da çarpan dana, daha sonra olduğu yere yığılıp kaldı. Keçiören Belediyesi'nden yardım isteyen dana sahibi, hayvanı araca yüklemek istedi. Ancak, aldığı darbeler sonucu ağır yaralanan hayvan bulunduğu yerden bir türlü kaldırılamadı. Hayvanın iç kanama geçirdiğini belirten bazı vatandaşlar, dananın kesilmesi gerektiğini ifade etti. Bazı vatandaşlar ise ?kurban olmaz' tartışmasına girdi. Yaşanan tartışmaların ardından dana sürüklenerek, dışarı çıkarıldı. Yaralı hayvan kaçmasın diye zincirle demir bir bariyere bağlandı. Dananın sahipleri ile vatandaşlar arasında hayvanı kesip kesmeme konusunda tartışma uzun süre devam etti. Tartışmaların ardından hayvanı götüremeyeceğini anlayan dana sahibi olay yerine kasap çağırdı. Uzun süre can çekişen hayvan, kasap tarafından kesildi. Camları kırılan işyerinde ise maddi hasar oluştu.

Seyir halinde giderken birden dananın ipini koparıp aracının üzerine düştüğünü belirten Sadık Çiftesal, büyük bir şaşkınlık yaşadığını ve çok korktuğunu ifade etti.

Dananın işyerinin camından içeri girdiğini kaydeden bir vatandaş dananın kolonlara çarpıp yere düştüğünü kaydetti.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber