Kimse Yok Mu gönüllüleri evinde bayram yapmayı unuttu

Başta Türkiye olmak üzere dünyanın dört bir yanındaki muhtaçlara el uzatan Kimse Yok Mu Derneği, özellikle Kurban bayramında olağanüstü bir seferberlik başlatıyor.

Kaynak : Cihan Haber Ajansı
Haber Giriş : 24 Ekim 2012 15:09, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

Kimse Yok Mu gönüllüleri bu bayramda da Şırnak'tan Edirne'ye olduğu gibi Uganda'dan Kongo'ya kadar Afrika'nın en ücra ülkesine gitmek için yollara düştü.

Kimse Yok Mu gönüllüleri Türkiye'nin her şehrinden dünyanın dört bir yanına kurban vesilesi ile gönüllere ulaşmamı üzere yola çıktı. Adana'dan da iş adamaları Demokratik Kongo Cumhuriyeti, Senegal ve Güney Afrika'da kurban dağıtmak için seferber oldu. Derneğin Adana Şube Başkanı Kemal Elibail ile birlikte çoğu işadamlarından oluşan 40 kişilik bir ekip Demokratik Kongo Cumhuriyetine gitti. Adana Sağlık Mensupları Derneği işbirliğiyle de Kimse Yok Mu, Güney Afrika'ya da bir ekip gönderdi. Ayrıca Senegal'e de kurban gönderen dernek sadece Kongo'da 3 bin civarında ailenin kapısını çalacak. Derneğin Adana Şube Başkanı Kemal Elibal, Anadolu insanının büyük bir fedakarlık örneği gösterdiğini ifade etti. Kendilerine destek veren pek çok işadamının yıllardır Kurban Bayramı'nı farklı bir yerde karşıladığını ifade eden Elibal, pek çoğunun evinde çocuklarıyla bayram yapmayı neredeyse unuttuğunu kaydetti. Bunun dünyanın hiç bir toplumunda bulunmayan, Anadolu insanına has bir civanmertlik olduğuna vurgu yapan Kemal Elibal, kurbanlarını derneklerine eren tüm bağışçılara teşekkür etti.

Kurban Bayramı'nı ilk kez yurtdışında geçirecek olan işadamı Nuri İlkkahraman çok heyecanlı olduğunu söyledi. Ayrılırken ailesinden de büyük destek gördüğünü ifade eden İlkkahraman, "Orada bizi bekleyen insanların olduğuna inanıyoruz. Şefkat eli uzatılması gerektiğini düşündüğümüz insanlar var. Onlarla kurban vesilesi ile gönül birliği yapmaya gidiyoruz." dedi.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber