Manisa polisi bayram için ek tedbirler aldı

Manisa İl Emniyet Müdürlüğü, Kurban Bayramı'nın huzur ve güven içinde gemesi için genel güvenlik ve asayişin temini açısından ek tedbirler aldı.

Kaynak : Cihan Haber Ajansı
Haber Giriş : 24 Ekim 2012 15:23, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

Yapılan açıklamaya göre müdürlük bünyesinde görev yapan personele ek görev yazılmak suretiyle yaya devriye sayısı arttırıldı. Bayram öncesi halkın yoğun olarak bulunduğu canlı hayvan pazarı, alışveriş merkezleri, pazaryerleri, mağaza ve dükkanlarla gar ve terminal bulunan yerlerde kapkaç, yankesicilik, kaldırımcılık ve dolandırıcılık olaylarına karşı sivil ve resmi devriye sayıları arttırılarak kontrollere başlandı.

Vatandaşların alışveriş ve ziyaret amacıyla evlerinden ayrılacak olması sebebiyle hırsızlık olaylarının artabileceği gözönünde bulundurularak, ekiplerin caddeler ve ara sokaklarda daha duyarlı devriye gezmesi sağlanıyor. Mezarlıkların bayram öncesi ve süresince yoğun olarak ziyaret edileceği de gözönünde bulundurularak güvenlik önlemleri alındı. Tatil sebebiyle vatandaşların gerek özel arabaları gerekse otobüslerle yapacakları yolculuklar sebebiyle trafik yoğunluğu artacağından terminal giriş çıkış trafik nokta görevlisince takograf kontrollerine titizlikle devam ediliyor. Çalışma sürelerine uymayan, hız sınırını aşan ve takograf cihazlarına müdahale ettiği belirlenen sürücülere cezai işlem uygulanarak, gerekirse trafikten men edilecek. Şehirlerarası otobüs terminalinden çıkacak sürücülerin, nokta görevlisi tarafından alkollü, yorgun ve uykusuz olup olmadıkları kontrol edilecek. Böyle durumlarda sefere çıkmalarına izin verilmeyecek. Görevli ekipler, sorumluluk bölgelerinde radarla hız kontrolüne ağırlık verecek. Bayram günü halkın yoğun olarak ziyaretlerde bulunacağı şehitlik ve mezarlık civarında rahat etmesini sağlamak için trafik tedbirleri alınarak kontrolleri sağlanacak. Canlı Hayvan Borsası'nda kurulan kurbanlık pazarında da ekipler görevlendirilerek trafik tedbirleri alındı.

Ayrıca şehirlerarası yolculuk yapan vatandaşların rahat ve huzur içinde seyahat edebilmelerini sağlamak amacıyla Emniyet Müdürlüğüz Bölge Trafik Denetleme Şube Müdürlüğü de ek tedbirler aldı. Yol kullanıcıları üzerinde algılanan yakalanma riskini arttırmak amacıyla trafik denetim hizmetlerinde görevli personelin en az yüzde 10'u sivil ihbarlı denetimlerde görevlendirilecek. Bu personel hatalı sollama, yakın takip, kırmızı ışık ihlâli, araba kullanırken cep telefonuyla konuşmak gibi kural ihlâllerinin tespitini yaparak, güzergâh üzerindeki çevirme ekiplerine bildirilecek, bu ekipler de cezai işlem uygulayacak. Video-kamera radarlı ekiplerin, bayram tatili süresince 24 saat esasına göre faaliyet göstermesi sağlanacak.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber