Bodrum'da avukata silahlı saldırı

Kaynak : Anadolu Ajansı
Haber Giriş : 24 Ekim 2012 16:03, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

Muğla Baro Başkanı Mustafa İlker Gürkan, Bodrum'un Turgutreis beldesinde avukat Burak Oflaz'ın silahlı saldırıya uğradığını belirterek, bir avukata görevi nedeniyle saldırmanın hakka el kaldırmak olduğunu, bunun büyük haksızlık ve yanlış olduğunu belirtti.

Gürkan, yaptığı yazılı açıklamada, Bodrum'da görev yapan avukat Burak Oflaz'ın Turgutreis beldesindeki evinin yakınında silahlı saldırıya uğradığını belirtti.

Oflaz'ın saldırıdan yara almadan kurtulduğunu kaydeden Gürkan, saldırıda kullanılan silahın 9 milimetre çapında mermi atan güçlü bir silah olduğunu, saldırının evin arka tarafında gerçekleştirildiğini ifade etti.

Avukata, kimliği henüz belirlenemeyen kişi ya da kişilerce evinde tasarlamak ve pusu kurulmak suretiyle başarısız bir suikast düzenlendiğini belirten Gürkan, açıklamasında şu ifadelere yer verdi:

''Avukatlar bir davanın tarafı değildir. Onlar yalnızca müvekkillerinin haklarını savunurlar. Bir avukata görevi nedeniyle saldırmak, hakka el kaldırmaktır. Bu, büyük haksızlık ve yanlıştır. Avukata saldırmak, saldıran lehine hiçbir sonuç vermez. Özel yaşamında ya da kişisel ilişkilerinde husumet gerektirecek herhangi bir çekişmesi olmayan, beyefendi ve sevecen kimliği ile tanınan arkadaşımıza yapılan saldırının göreviyle ilgili olduğu açıktır.''

Burak Oflaz'a 'geçmiş olsun' dileğinde bulunan Gürkan, olayın takipçisi olacaklarını, meslektaşlarının sonuna kadar yanında olduklarını kaydetti.

Muhabir: Durmuş Genç

Yayıncı: Hızır Hacısalihoğlu

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber