Vali, bayram mesajında ziyaretlerde sigara ikram edilmesine tepki gösterdi

Ağrı Valisi Mehmet Tekinarslan, bayramlarda sigara ikram edilmesinin doğru olmadığını, bu geleneğin terk edilmesi gerektiğini söyledi.

Kaynak : Cihan Haber Ajansı
Haber Giriş : 24 Ekim 2012 16:50, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

Kurban Bayramı dolayısıyla bir mesaj yayımlayan Ağrı Valisi Tekinarslan, çoğu zaman göz ardı edilen ancak toplumda gelenek haline gelmiş bir ikrama dikkat çekti. Mesajında bayramlarda ikram edilen sigaralara değinen Vali Tekinarslan, ?Geçen bayram ziyaretlerde bulunduğumuz sırada ikramlarda şekerle birlikte sigaranın da sunulduğunu gördük. Taziyelerde de buna rastladık. Sigaranın sağlığımız açısından ne kadar tehlikeli olduğunu biliyoruz. Sağlığa zararı olan sigaranın ikram edilmesi yerine bırakılması, terk edilmesi gerektiğine inanıyorum. Bu yüzden vatandaşlarımızdan bu konuda hassasiyet göstermelerini umuyorum. İnşallah bu bayram sigara ikram etme alışkanlığımızın da son bulduğu bir bayram olur.? dedi.

Bayramlarda paylaşma ve yardımlaşmanın en güzel örneklerinin yaşandığını hatırlatan Tekinarslan, ?Dini ve milli duygularımızın zirveye çıktığı bu günlerde sıkıntı ve kaygılarımızdan uzaklaşarak, sevginin, rahmetin, bolluk ve bereketin hâkim olduğu bir havayı hep birlikte teneffüs etmeyi umut ediyorum.? ifadesini kullandı.

Bayramların insanlar arasında kardeşliğin canlanmasına, birlik ve beraberliğin pekişmesine vesile olduğunu belirten Vali Tekinarslan, ?Manevi duyguların zirveye çıktığı bu günlerde fakiri, kimsesizi, yetimi, öksüzü, yaşlıyı her zaman bağrına basmış bir toplumun fertleri olarak, yardımsever halkımızın, kimsesiz, yardıma muhtaç çocuklar ile ilgiye muhtaç yaşlılarımızdan maddi ve manevi desteklerini esirgemeyeceğine inanıyorum. Paylaşma ve yardımlaşma ruhunun ortaya konulduğu Kurban Bayramı'nı en iyi şekilde değerlendirerek, bu günlerin bize getirdiği huzur ve barış ortamının değerini iyi bilerek, kötülüklerden uzaklaşarak, iyiliği ve doğruluğu bir yaşam ilkesi olarak benimseyerek yaşamalıyız.? açıklamasında bulundu.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber