Tarsus'ta mezarlık ziyaretine gelenlere tekerlekli sandalye hizmeti veriliyor

Mersin'in Tarsus ilçesinde şehir mezarlığına gelen ziyaretçilerden yaşlı ve yürüyemeyecek durumda olanlara belediye, tekerlekli sandalye hizmeti veriyor.

Kaynak : Cihan Haber Ajansı
Haber Giriş : 24 Ekim 2012 16:56, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

Arife günü ve bayram süresince her iki giriş kapısında toplam 30 adet tekerlekli sandalye ziyaretçilerden hasta, yaşlı ve yürüyemeyecek durumda olanların hizmetine sunuldu. Tarsus Belediyesi zabıta ekiplerinin de vatandaşlara yardımcı olduğu uygulamada, tekerlekli sandalye isteyenler geçici bir süre için nüfus cüzdanlarını vererek bu imkandan yararlanıyor.

Tarsus'ta ilk kez uygulanan tekerlekli sandalye hizmetinden memnun olduklarını belirten vatandaşlar, "Tarsus şehir mezarlığı çok büyük. Yakınlarımızın mezarına giderken eskiden hastalarımızı ya da yürüyemeyecek durumda yakınlarımızı taksilerle götürüyorduk. Ancak mezarlık içinde araç trafiğine izin verilmediği için artık tekerlekli sandalyeler tahsis edilmiş. Bu tekerlekli sandalyeler hasta ve yürüyemeyecek durumda olan yaşlılarımız için büyük kolaylık oldu." dedi.

Hastalar ise "Belediye güzel bir uygulama başlatmış. Bu uygulamayı yapandan, düşünenden ve uygulayanlardan Allah razı olsun. Çok yerinde ve güzel bir uygulama olmuş." sözleriyle memnuniyetlerini ifade etti.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber