'Kurban, Hz. İsmail'in Allah uğruna feda edilme yürekliliğini gösterme becerisi'

Kuzey Kıbrıs Türk Cumhuriyeti (KKTC) Din İşleri Başkanı Doç. Dr. Talip Atalay, Kurban Bayramı'nın, Hz. İsmail'in Allah'u Teâlâ uğruna feda edilebilme yürekliliğini gösterebilme becerisi olduğunu söyledi.

Kaynak : Cihan Haber Ajansı
Haber Giriş : 24 Ekim 2012 17:11, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

Atalay, "Kurban, Hz. İsmail açısından kabullenebilme, Hz. İbrahim açısından en sevdiğini feda edebilecek teslimiyeti göstermedir." dedi.

Kurban Bayramı vesilesiyle Diyarbakır'da bulunan ailesini ziyaret eden KKTC Din İşleri Başkanı Talip Atalay, mesajında, Kurban'ın iyiliklere vesile olması temennisinde bulundu. Atalay, ?İsmail'in yaşatıldığı gibi insanları yaşatalım. Kurbanlarımız, sadece Allah'ın kabul edeceği, birbirimizi gözettiğimiz, birbirimizi iyi ettiğimiz, iyileştirdiğimiz kurbanlar olsun.? dedi.

Atalay, Kurban Bayramı'nın, Hz. İsmail'in Allah'u Teâlâ uğruna feda edilebilme yürekliliğini gösterebilme becerisi olduğunu ifade etti. Kurban'ın, Hz. İsmail açısından kabullenebilme, Hz. İbrahim açısından en sevdiğini feda edebilecek teslimiyeti gösterme manifestosu olduğunu dile getiren Atalay, ?Oradan çıkan sonuç da İsmail'in yaşatılması Allah'u Teala tarafından, İsmail yerine bütün insanların, açlarının, garibanlarının, kimsesizlerin kimsesi olarak, sahibi olarak paylaşabilecekleri bir kurbanı onlar için feda edebilme yürekliliğini ve erdemini gösterebilme manifestosu olarak görülmeli. Bu bağlamda KKTC'nin kurban bayramını kutluyorum. Bu paylaşımı, bu fedakarlığı birbirimizi ziyaret ederek, eksiklerimizi gözeterek ve incitmeden fakiri, garibanı, fukarayı, gözeterek ülkemizdeki yabancı öğrencileri de gözeterek onları koruyacak ve bayram sürecisince en azından daha sonra da devam edebilecek şekilde onların ihtiyaçlarının giderme eğilimin fedakarlığını göstermek şeklinde kurban bayramını geçirelim.? diye ifade etti.

Bayramı Bayram gibi kutlayarak hem geçmişlerin hem yaşayan büyüklerin ziyaretlerine gidilerek, onlarla kurbanın paylaşılmasını tavsiye eden Atalay, Kurban Bayramı ile ilgili şu mesajlara yer verdi: ?Tüm dünyada, sıkıntılı yerlerde Kurban Bayramı'nın bize şu mesajı vermesini temenni ediyorum. İsmail'in yaşatıldığı gibi insanları yaşatalım. Kurbanlarımız sadece Allah'ın kabul edeceği, birbirimizi gözettiğimiz, birbirimizi iyi ettiğimiz, iyileştirdiğimiz kurbanlar olsun. Üzücü, üzen ve katleden kurbanlar değil. Kurban olarak birbirimiz insan olarak asla ve asla ortaya koymayalım, katletmeyelim, öldürmeyelim. Ve yaşatalım. Tüm insanlık için Kurban Bayramı'nın hayırlara vesile olmasını diliyorum.?

Atalay, bu yıl ilk defa KKTC Din İşleri Başkanlığı olarak kutsal topraklara gönderilen hacıların da kurbanlarını tebrik etti.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber