Başkan Genç: Kurban birlik, beraberlik bayramı

Samsun'un Canik Belediye Başkanı Osman Genç, bayramın, bereket ve huzur getirmesi, insanlığın barışına vesile olması temennisinde bulundu.

Kaynak : Cihan Haber Ajansı
Haber Giriş : 24 Ekim 2012 17:29, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

Belediye Başkanı Osman Genç, "Kurban Bayramı, dostluk ve kardeşliğin, komşuluk ve muhabbetin bayramıdır. Kurban, birlik ve beraberlik bayramıdır." dedi

Kurban Bayramı dolayısıyla bir kutlama mesajı yayımlayan Canik Belediye Başkanı Osman Genç, toplumsal hayatımızda büyük bir önem taşıyan, birlik ve beraberliğimizin temel yapı taşlarından olan bayramların öneminin iyi idrak edilmesi gerektiğini ifade etti.

Genç, "Bayramlar, milli, manevi ve dini duyguların, inanç, örf, adet, gelenek ve göreneklerin sergilendiği, kardeşliğimizin, dostluğumuzun, birlik ve beraberliğimizin sıkı, diri ve dirlik içinde yüzyıllar ötesine taşınmasına vesile olduğu gibi, acımızı, hüznümüzü, yalnızlığımızı da paylaştığımız müstesna zaman dilimleridir." diye konuştu.

Başkan Genç, "Bizim kültür ve inancımız darda kalana sahip çıkmayı, mazlum ve mağdurun hakkını savunmayı, muhtaç ve yoksulu korumayı, öksüz ve yetimleri sevindirmeyi, komşusu açken tok yatmamayı gerektirir. Bizler tarih boyunca bayramlarımızı bu anlayışla coşku içinde, heyecan içinde, birlik ve dirlik içinde kutladık. Bu bayramı da yine hep birlikte coşku, sevinç ve neşeyle kutlayacak; acılarımızı ve mutluluklarımızı, yasımızı ve aşımızı paylaşarak yaşayacağız. Gönüllerin sevgi ile dolduğu bayramlarda büyüklerimizi, eş, dost ve akrabalarımızı ziyaret ederek bu coşkuyu onlarla paylaşacağız. Bu duygu ve düşüncelerle İslam alemi başta olmak üzere tüm Canikli ve Samsunlu hemşehrilerimin Kurban Bayramı'nı kutluyor esenlikler diliyorum."ifadelerini kullandı.

BAYRAMLAŞMA 2. GÜN CKM'DE

Öte yandan Başkan Genç, bayramın 2. günü saat 14.00'de Canik Kültür Merkezi'nde (CKM) düzenlenecek olan bayramlaşma törenine tüm vatandaşları davet etti. Başkan Genç, vatandaşlara, bayram seyahatlerinde daha dikkatli, daha duyarlı olmaları, uykusuz, yorgun veya alkollü biçimde araç kullanmamaları uyarısında bulundu.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber