Turhal Belediyesi zabıta ekipleri, iş yerlerini denetliyor

Tokat Turhal Belediyesi zabıta ekipleri, yaklaşan Kurban Bayramı öncesinde ilçede faaliyet gösteren fırınlarda temizlik ile uygunluk şartları konusunda denetimlere yaptı.

Kaynak : Cihan Haber Ajansı
Haber Giriş : 24 Ekim 2012 17:32, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

Genel temizlik koşulları ile yasal çalışma şartları konularında denetim yapan belediye ekipleri, istenilen uygunlukta bulunmayan 14 fırın hakkında tutanak tuttu. Vatandaşın sağlığını tehdit edebilecek sorunları en aza indirmek için çalıştıklarını belirten belediye ekipleri, denetimlerinin aralıksız olarak devam edeceğini kaydetti.

Konu ile ilgili açıklama yapan Turhal Belediye Başkanı Ali Gözen, denetimlerin yıl içinde periyodik olarak devam ettiğini, bayram öncesinde ise denetimlerin arttığını dile getirdi. Amaçlarının vatandaşın sağlığını olumsuz yönde etkileyen unsurları aza indirmek olduğunu ifade eden Başkan Ali Gözen, iş yeri sahiplerine seslenerek şunları söyledi: "Biz aslında denetimlerimizi periyodik olarak zamanlarda yapıyoruz. Fakat Kurban Bayramı dolayısıyla bu denetimlerimizi sıklaştırdık. Öncelikli olarak fırın, pastane, kasap ve lokantalarda denetimlerimizi her zaman ki gibi özenle yapacağız. Çünkü bu tür işletmelerde yapılacak bir hata insan sağlığını olumsuz etkileyecektir. Yasal olmayan hiçbir konuda kesinlikle taviz vermedik, vermeyeceğiz ve gerekli yaptırımları uygulayacağız. Biz aslında yaptırım uygulamadan yana değiliz. Biz teşekkür ve takdir etmeden yanayız. Denetimlere fırınlardan başladık. Yapmış olduğumuz denetimler sonucu 14 fırına tutanak tanzim edilerek yaptırımlar uygulandı. Ben bu vesileyle şimdiden tüm halkımızın Kurban Bayramı'nı kutlar, sağlıklı ve mutlu nice bayramlar dilerim.? diye konuştu.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber