Ergene Nehri'nde su seviyesi yükseldi

Ergene Nehri'nde su seviyesinin yükselmesi nedeniyle Çorlu ilçesine bağlı Kırkgöz köyündeki bazı vatandaşlar, evlerinden tahliye edildi.

Kaynak : Anadolu Ajansı
Haber Giriş : 24 Ekim 2012 19:17, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

Yaklaşık 2 bin nüfusu bulunan, 600 haneli Kırkgöz köyünün yanından geçen Ergene Nehri'nin su seviyesi, son günlerde bölgede etkili olan sağanak nedeniyle yükseldi.

Yükselen suyun nehirle köy merkezi arasındaki tarlaları da kaplayarak yerleşim yerine yaklaşması üzerine, köydeki bazı evlerde kalan vatandaşlar ile ahırlardaki hayvanlar yüksek kesimlere çıkarıldı.

Kırkgöz köyüne incelemelerde bulunan Marmaracık Belediye Başkanı Hüseyin Bulut AA muhabirine yaptığı açıklamada, bölgede son günlerde yaşanan yoğun sağanak nedeniyle bir çok köyde olumsuzluklar yaşandığını belirterek, bazı köylerde yaşanan su sıkıntısı dolayısıyla belediye ekiplerince su takviyesi yapıldığını bildirdi.

Ergene Nehri sularının yükselmesi nedeniyle evlerdeki vatandaşlarla ahırlardaki hayvanların tahliye edildiğini ifade eden Bulut, "Şu an, tarlalardan başka bir zarar görünmüyor ancak gerekli tedbirleri de aldık" şeklinde konuştu.

Köy Muhtarı Kani Arık da "Bu nehir Kırkgöz köyü kurulduğundan bu yana ilk defa bu kadar yükseldi ve evlere yaklaştı. Bir çok tarla sular altında kaldı. Bunun yanında, nehre yakın evlerdeki vatandaşlarımızı ve ahırlardaki büyükbaş ve küçükbaş hayvanları daha yüksek kesimlere tahliye ederek yaşanması muhtemel can kayıplarının önüne geçtik" dedi.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber