Cinayeti, 30 yıl önceki şüphe için işlemiş

İzmir'in Konak ilçesinde, sabah saatlerinde Hacı Eyüp Deniz'i evinin önünde, önce ateş ederek sonra da boğazını keserek öldüren zanlı Sadullah A.'nın (56), cinayeti, 30 yıl öncesinden duyduğu bir şüphe üzerine işlediği iddia edildi.

Kaynak : Cihan Haber Ajansı
Haber Giriş : 25 Ekim 2012 19:25, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

Olay sonrası ağır yaralı olarak İzmir Eğitim ve Araştırma Hastanesi'ne kaldırılan zanlı Sadullah A.'nın ifadesini alan polis, ilginç bilgilere ulaştı. Zanlının, cinayeti işlemek için Alanya'dan İzmir'e geldiği belirtilirken, zanlının polise verdiği ifadede, kardeşi Haydar A.'nın 1982 yılında Kayseri'de öldürüldüğünü, olay günü hemşehrisi olan Hacı Eyüp Deniz'in de olay yerinin karşısındaki çay ocağında oturduğunu ve cinayeti onun işlediğinden şüphelendiği için öldürdüğünü söylediği belirtildi.

Polis ifadesinde, kardeşinin katili olduğundan şüphelendiği Hacı Eyüp Deniz'i bulmak için çok uğraştığını söyleyen Sadullah A., sonunda Deniz'in adresine ulaştığını, Alanya'daki evinde cinayeti neden işlediğini belirten bir mektup bıraktığını, orada her şeyin yazılı olduğunu belirtti. Sanık Sadullah A.'nın Alanyada'ki evine giden polisler, bahsettiği mektubu buldu. Mektupta, "Kardeşim Haydar, her gece rüyama giriyor. Ben öldürülme olayı olduğunda Libya'da çalışıyordum. Olayın ardından memleketime döndüm. Yaptığım araştırmalarda, olay günü Hacı Eyüp Deniz'in karşı çay ocağında oturduğunu öğrendim. Cinayeti onun işlediğinden şüphelendim. Hacı Eyüp Deniz, iki yıl sonra ortadan kayboldu. Şüphelerimin doğru olduğuna inandım. Kardeşimin katilini bugün öldürdüm. Bu benim bayramım" diye yazdığı ileri sürüldü. Yapılan araştırmada, 1982 yılında öldürülen Haydar A.'nın, Türk İntikam Tugayı adlı örgüt tarafından öldürüldüğü, olayın faillerinin yakalanamadığı belirtildi. Zanlı Sadullah A.'nın, poliste önceden suç kaydı bulunduğu ileri sürüldü.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber