Muğla, 2B başvurusunda yüzde 85'lik rakama ulaştı

Muğla Defterdarlığı ve bağlı ilçe teşkilatlarında yapılan hafta sonu mesaisi sonrası, 46 bin kullanıcıdan 39 bininin başvurusunu yaparak hak sahibi vasfını kazandığı bildirildi.

Kaynak : Cihan Haber Ajansı
Haber Giriş : 25 Ekim 2012 22:17, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

Muğla Defterdarı Mustafa Kılıçaslan, yüzde 85'lik bu oranın, Muğla halkının yıllardır kullandığı hatta geçimini sağladığı taşınmazların tapusunu alma yolundaki en önemli adımlardan biri olduğunu belirterek, "Muğla 2B hakkına sahip çıktı." dedi.

Maliye Bakanlığı'nın, ulusal kanallarda yayımlanan kamu spotundaki sloganda da ifade edildiği üzere vatandaşların 'çocuklarına sorun değil tapularını miras bırakmaları' yönünde önemli bir adım atarak hak sahipliği başvurularını büyük ölçüde yaptığını anlatan Kılıçaslan, "Satış fiyatlarında yüzde 44'lük indirim, doğrudan (ihalesiz) satış, 3-4 yıl taksit imkanı, satış bedelinden son beş yılda ödenen ecrimisillerin düşülmesi gibi imkanlardan faydalanılacak. Bunu hak etmenin tek ön şartı başvuru dilekçesi vermek. Başvuru yapılmayan parsellerde Kanuni zorunluluk olarak ne yazık ki ecrimisil bedellerinin kullanıcılardan istenmeye başlanmak zorunda kalınacak." diye konuştu.

Kılıçaslan, 22 Ekim 2012 tarihinden itibaren başvurusunu yapmayan vatandaşlara ulaşmak amacıyla; cep telefonlarından kısa mesaj servislerini kullanarak bilgilendirme de yapacaklarını belirterek, "En büyük amacımız hak sahibi olabilecek olan 46 bin vatandaşa ulaşılması ve tamamının hak sahipliği dilekçesini vermesidir. 30 Ekim gününe kadar bedel alınmaksızın başvuru almaya devam edeceğiz. Ayrıca, Bayram iznine gelen vatandaşların başvurularını muhtarlıklardan da bilgi alarak yapabiliyorlar." şeklinde konuştu.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber