Huzurevleri, huzurlu evlere dönüşüyor

Türkiye'de ilk kez Ankara'da uygulanan ?Huzurlu Evler' uygulaması Trabzon'da da hayata geçiriliyor.

Kaynak : Cihan Haber Ajansı
Haber Giriş : 26 Ekim 2012 16:59, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

Aile ve Sosyal Politikalar il müdürlüklerine bağlı hizmet veren huzurevleri artık yepyeni bir kimlik kazanıyor. Türkiye'de ilk kez Ankara'da hayata geçirilen proje ile huzurevlerinde barınan insanlar artık mahallelerde kendileri için kiralanan evlerde aile hayatı yaşayabilecek.

Trabzon Valisi Dr. Recep Kızılcık, konuyla ilgili yaptığı açıklamada, daha önce çocuk yuvalarında barınan çocuklar için hayata geçirilen, ?Sevgi Evleri Projesi'nde olduğu gibi, ?Huzurlu Evler' ismini taşıyan proje ile kendi aralarında iyi anlaşabilen 5?6 kişinin koğuş sisteminden çıkartılarak aynı evde kalmalarına imkân sağlanacağını söyledi.

Çocuk yuvalarında kalan çocuklar için hayata geçirilen projenin bir benzerinin de huzurevlerinde barınan vatandaşlar için uygulamaya geçirileceğini hatırlatan Kızılcık, ?100?150 kişinin bir arada yaşamaktansa, kendi aralarında iyi anlaşabilen belirlenen sayıdaki büyüklerimizi, bir arada huzurlu bir şekilde yaşayacakları mekânlara taşımayı hedefledik. Türkiye'de bu sadece sayın bakanımızın da katılımıyla Ankara'da birinci uygulaması yapıldı, ikinci olarak Trabzon'da hayata geçirilecek. Bu alanda da bir öncülüğü gerçekleştirmiş oluyoruz. Böylece büyüklerimiz daha huzurlu bir şekilde yaşamlarını idame ettirmiş olacak.? dedi.

Söz konusu proje için Trabzon'un muhtelif mahallelerinde kiralanmaya başlanan evlerden bazıları için eşya alımının devam ettiğini belirten Kızılcık, ?Söz konusu evleri mahallerimize serpiştirmek suretiyle buralarda kalacak büyüklerimizin, vatandaşlarla entegre olmalarını da sağlamış olacağız. Halkla iç içe yaşama imkânı elde edecek olan büyüklerimiz için bu son derece önem arz etmekte.? ifadelerini kullandı.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber