Çadır kentte buruk bayram

Ülkelerinde yaşanan iç karışıklıktan kaçarak Türkiye'ye sığınan Suriyeliler, Kurban Bayramı'nı çadırlarında karşıladı.

Kaynak : Cihan Haber Ajansı
Haber Giriş : 26 Ekim 2012 18:15, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

Sabahın ilk ışıklarıyla kılınan bayram namazından sonra çadırlarına çekilen Suriyeliler, tek isteklerinin bundan sonraki dini bayramları kendi ülkelerinde kutlamak olduğunu belirtti.

Hatay'ın Yayladağı İlçesinde Türk Kızılay'ı tarafından eski TEKEL binasında kurulan çadır kentte kalan 2 bin 700 Suriyeli, Kurban Bayramı'nı çadırlarında karşıladı. Havanın yağışlı olması nedeniyle çadırlarından dışarı çıkmayan Suriyeliler, bayramı buruk geçirdiklerini söyledi.

Çadır kent sakinlerinden Mohammed Sakin, ülkelerinde yaşanan dramın sona ermeden, istedikleri ve arzuladıkları bayramları kutlayamayacaklarını dile getirdi.

Bir süre önce Çis-er Suğur'da bulunan evini görmek için ülkesine gittiğini söyleyen Sakin, "Evime ve yaşadığım köye kilometreden fazla yaklaşamadım. Her şey yakılmış yıkılmıştı. Ayakta kalanları da Esed askerleri kullanıyordu. Korktum. Tekrar Türkiye'ye döndüm.? dedi.

Bayramların bayram havasında kutlanması gerektiğini, bunun dinen de böyle olduğunu bildiklerini söyleyen Sakin, ?Ama orada kardeşlerim ölürken, dramlar yaşanırken bizler burada buna kayıtsız kalamayız. Bayramı bayram havasında kutlayamayız. İsteğimiz demokrat bir ülke, bunun için savaş veriyoruz. Esed artık gitmeli. Dünya ülkeleri yapılanları görmeli ve Suriye halkına istediği özgürlüğü vermeli." diye konuştu.

Tüm dünyanın Suriye'de yaşananları sadece izlediğini söyleyen Sakin, Türkiye'ye minnettar olduklarını vurgulayarak şöyle konuştu: "Suriye'de yaşananlara dünya sadece bakmakla yetinirken Türkiye tüm sınırlarını bizlere açtı. Bizler için korunaklı mekânlar hazırladı. Çocuklarımızın eğitimleri unutulmadı. Ana dillerinin yanında onlara okullarında Türkçede öğretiyorlar. Yemek veriyorlar. Kurban Bayramı'nda bizi unutmadılar. İçimiz buruk, kardeşlerimiz orada canlarını yitiriyor ama Allah'a şükürler olsun Türkiye var. Tayyip Erdoğan var. Türk halkına minnettarız.? dedi.

ÇADIRKENT SESSİZ

Çadır kentlerin diğer bayramlara nazaran sessiz olduğu dikkat çekti. Çadır kent araları çocukların kahkahaları ile zaman zaman şenlenirken çoğu Suriyeli bayram olmasına karşın havanın yağışlı olmasının da etkisiyle çadırlarından çıkmıyor. Güvenlikleri gerekçesiyle çadırlarındaki hayatların gösterilmesini istemeyen Suriyelilerin tek istekleri savaşın biran önce durması.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber