Vatandaşın, bayramda ?pis koku' tepkisi

Adana'da kurban bayramı öncesinde Et Balık Kurumu'na getirilen hayvanların gübre kokusuna mahalleli tepki gösterdi.

Kaynak : Cihan Haber Ajansı
Haber Giriş : 26 Ekim 2012 22:02, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

Şehir içinde kalan vatandaşlara ait ahırları yıktıran devletin bir kurumunun neden olduğu koku nedeniyle vatandaşlar sokaklara çıkamıyor, evlerinin penceresini açamıyor.

Mahalle sakinlerinden 3 çocuk annesi Ayşe Adem, yıllardır Et Balık Kurumu'na getirilen hayvanların kokusundan evlerinde durmakta zorlandıklarını söyledi. Başka mahalleye taşınmak istediklerini ancak imkansızlık nedeniyle gidemediklerini söyleyen Adem, ?Kapı pencere açamıyor, dışarıya çıkmıyoruz. Defalarca yetkililere iletmemize rağmen bir sonuç alamadık. Kurban Bayramı öncesinde kurum, ahırlarını yine hayvanla doldurdu. Bizim ahırımız olsa devlet hemen gelip polis zoruyla yıktırıyor. Ama devletin kendi kurumu şehrin ortasında ahırlarını hayvanlarla dolduruyor. Devlet eliyle vatandaşın sağlığı tehdit ediliyor. Bayramı bize zehir ettiler.? dedi.

Aynı mahallede 1990 yılından beri oturan Galip Aparı da hayvan pisliğinin kokusundan duramadıklarını söyledi. Çocukların ve özellikle astım hastalarının çok zor nefes alıp verdiğini kaydeden Aparı, ?Bayram bize zehir oldu. Evlerimizde hapis hayatı yaşıyoruz. Pencere ve kapılarımızı açamıyoruz. Hastalarımız, çocuklarımız ve yaşlılarımız koku nedeniyle perişan oluyor. Ne yapacağımızı bilmiyoruz.? diye konuştu.

Mahalleli olarak bir çok yere müracaatta bulunduklarını, ancak bir sonuç alamadıklarını dile getiren Aparı, ?Valiliğe, Büyükşehir ve Yüreğir belediyelerine sorunumuzun çözümü için başvurduk ama sesimizi duyan olmadı. Mahallede vatandaş hayvan beslese ekipler hemen gelip gerekli cezayı yazıyor. Ancak devlet kendisi, şehrin ortasına koskoca ahır kurmuş durumda. Yaz, kış bu kokuyu çekiyoruz. Artık dayanacak gücümüz kalmadı.? şeklinde konuştu.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber