Engelliler terör sorununun çözümü için akülü araçlarıyla Ankara'ya gidiyor

Sakarya'da terörle mücadelede ortak hareket edilmesi için çalışma başlatan bir grup bedensel engelli, akülü araçlarıyla Ankara'ya giderek 29 Ekim Cumhuriyet Bayramı'nda siyasi partiler ve sivil toplum örgütlerinin temsilcileriyle görüşecek.

Kaynak : Cihan Haber Ajansı
Haber Giriş : 27 Ekim 2012 17:47, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

Terör sorununa çözüm için Ankara'ya gidecek olan Sakarya Ortopedik Özürlüler Derneği üyeleri, Kent Meydanı'nda toplandı. Engellilere, çeşitli sivil toplum kuruluşlarının temsilcileri de destek verdi. Törende şehit ve gaziler için saygı duruşunda bulunuldu ve İstiklal Marşı okundu.

Sakarya Ortopedik Özürlüler Derneği Başkan Yardımcısı Selim Özen, son günlerde artan, toplumsal birlikteliği, birliği ve bütünlüğü bozmak isteyen, binlerce insanın hayatını kaybetmesine sebep olan, millete büyük acılar yaşatan terörün insanların hayatına egemen olmasını önlemenin herkesin sorumluluğu olduğunu belirtti. Artan terör olaylarına karşı tepkilerini göstermek için akülü araçlarıyla Ankara'ya gideceklerini kaydeden Özen, "Barış içinde, kardeşçe yaşama umudumuz, akan kanlar, verilen canların üzerinden siyaset yapılmasını reddediyor, yapanları şiddetle kınıyoruz. Mevcut fiili duruma kahramanlık türküleri ve hamasi nutuklar atarak yaklaşımda bulunanları gerçek çözüm arayışından uzak ve gayri samimi buluyoruz." dedi.

Terörle mücadele konusunda yıllardır süre gelen senaryoları tekrarlamak yerine ulus olarak sağduyulu davranmaları gerektiğini dile getiren Özen, şunları dedi; "Bu topraklarda büyük savaşlar ile mücadeleler vermiş insanlarımız düşmanlarımıza karşı verdiği mücadele sonunda stratejiyi "Yurtta sulh, cihanda sulh" yaklaşımı ile ortaya koymuştur. Böylesine evrensel bir düşünce yapımız varken, başka bir arayışa girmemiz mümkün değildir. Ülkemizde yaşayan her bir bireyin yaşam hakkını savunan, demokratik bir ortam yaratılması en vicdani temennimizdir."

Engelliler olarak terörü ve terörü dışarıdan destekleyenleri lanetlediklerini dile getiren Özen, "Şiddet ortamından medet umanları bir kez daha uyarıyoruz. Başta TBMM ve hükümet olmak üzere, siyasi partileri, emek ve meslek örgütlerini, sivil toplum örgütlerini sorunlarımızın çözümü yönünde barışı esas alan, demokratik Türkiye özlemi taşıyan herkesi barışı egemen kılmak adına çaba göstermeye, inisiyatif almaya ve harekete geçmeye davet ediyoruz. Engelliler olarak topluma karşı sosyal sorumluluk bilinci içerisinde engellerimize bakmadan bizde 30 yıldır süre gelen bu terör olayına karşı Ankara'ya gidiyoruz." diye konuştu.

Konuşmanın ardından 6 bedensel engelli, akülü araçlarıyla Ankara'ya hareket etti. 29 Ekim Cumhuriyet Bayramı'nda Ankara'ya varması beklenen engelliler siyasi partiler ve sivil toplum örgütlerinin temsilcileriyle görüşecek.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber