Hakim damat ve kızın şark hizmeti 1 ay sürdü

Kaynak : Memurlar.Net
Haber Giriş : 27 Ekim 2012 16:50, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

Yargıda 'Manav' tartışması

Başbakan Erdoğan'ın nikah şahitliğini yaptığı Yargıtay üyesinin kızı ile damadının, bir aylık şark hizmetinden sonra Ankara'ya tayinleri tartışma yarattı.

Başbakan Erdoğan'ın nikah şahitliğini yaptığı Yargıtay üyesi Hakkı Manav'ın iki kızı ile damadının, bir aylık şark hizmetinden sonra Ankara'ya tayin edilmeleri tartışma yarattı. Hakim ve savcıların görüşlerini açıkladığı adalet.org adlı sitede ?'Benim de babam manav olsaydı'' başlıklı bir şiir yer aldı.

Gazeteport'un haberine göre Şiirdeki, ?' Babam manav olsaydı kuradan nereyi çektiğim, Şırnak, Van, Ardahan ya da Hakkari fark etmezdi. Gitmezdim oraya ya da gitsem bile ev tutmazdım, dert etmezdim. Ama benim babam manav değil, bir inşaat ustasıydı'' dizeleri dikkat çekti.

CHP Konya milletvekili Atilla Kart da konuyu bir soru önergesi ile TBMM gündemine getirdi ve ?' Yargıtay 3. Ceza Dairesi Üyesi Hakkı Manav'ın hakim ve savcı olan iki kızı ile damadının tayini Ordu-Akkuş ve Şırnak'a çıkmış üç isim de burada bir ay görev yaptıktan sonra Ankara'ya alınıp, Adalet Bakanlığında görevlendirilmişlerdir'' dedi.

Kart, ?'Henüz meslekte birkaç aylık Yargıç-Savcı iken Bakanlıkta görevlendirme yapılmasının gerekçesi, yasal dayanağı nedir? Hangi mesleki kıdem bu atamalarda rol oynamaktadır? Birkaç aylık Yargıç-Savcının, yıllarca görev yapan diğer meslektaşlarının önüne geçebilmesinin sırrı ve ölçüsü nedir?'' diye sordu.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber