Vali Yüksel: Çağdaşlık meşalesi Ankara'da hiç sönmeyecek

Ankara Valisi Alâaddin Yüksel, çağdaş, lâik ve demokratik Türkiye Cumhuriyeti'nin Atatürk ışığının aydınlattığı medeniyet yolunda yürümeye devam edeceğini söyledi. Yüksel, "Çağdaşlık meşalesi Ankara'da hiç sönmeyecektir.? dedi.

Kaynak : Cihan Haber Ajansı
Haber Giriş : 28 Ekim 2012 21:38, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

Alâaddin Yüksel, Türkiye Cumhuriyeti Devleti'nin kuruluşunun 89'uncu yıldönümü nedeniyle bir mesaj yayımladı. Vali Yüksel, mesajında; ?Türkiye Cumhuriyeti'nin 89'uncu yıldönümünde Cumhuriyetimizin kurucusu Gazi Mustafa Kemal Atatürk'ü, onun kahraman silah arkadaşları ile kanlarıyla canlarıyla bu toprakları vatan yapan aziz şehitlerimizi rahmetle gazilerimizi şükranla anıyorum.? ifadelerini kullandı.

Çağdaş, lâik ve demokratik Türkiye Cumhuriyeti'nin Atatürk ışığının aydınlattığı medeniyet yolunda yürümeye devam edeceğini kaydeden Yüksel, "O'nun yaktığı çağdaşlık meşalesi Ankara'da hiç sönmeyecektir. İnsanlık tarihinin, milletlerin böylesine sarsılmaz ortak iradesiyle kaderlerini kendi elleriyle ve kanlarıyla yazdıklarına çok nadir şahit oldu. Bu anlamda Cumhuriyet, Türk milletinin tarih sahnesinde yeniden dirilişinin adıdır.? açıklamasını yaptı.

Cumhuriyetin 89'uncu yıldönümünde Ankara'da dünya şehri kararlılığı içerisinde medeniyet yarışında çabalarının giderek artırmaya ve her alanda rekabet gücümüzü daha da geliştirmeye kararlı olduklarını vurgulayan Yüksel, şunları kaydetti: "Türkiye Cumhuriyeti Devleti, her alanda yaptığı ve giderek gayretlerini arttırarak yapacağı muhteşem ataklarla daha da yücelecek ve daha nice Cumhuriyet bayramlarını gururla ve güvenle kutlamaya devam edecektir. Cumhuriyetin 89'uncu yılı, yüce devletimize, aziz milletimize ve dünyanın bütün başarılarını hak eden aziz Ankaralılara kutlu olsun.?

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber