Terör Okulu'na siyasetçiler ilgi göstermedi

Haber Giriş : 02 Ekim 2005 12:00, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

Türkiye'deson günlerde artan terör olaylarının nedenlerinin, amaçlarının, yöntemlerinin ve çözüm önerilerinin irdeleneceği Bahçeşehir Üniversitesi Terör Okulu'na siyasetçiler ilgi göstermedi.

Okulun ilk dersine katılan tek siyasetçi olan AKP Balıkesir Milletvekili Turhan Çömez, fırsat buldukça dersleri takip edeceğini bölerterek ?Bu konuda sadece sivil vatandaşların değil, iradenin başındaki insanların daha donanımlı, daha vizyon sahibi, daha duyarlı olmaları gerektiğine inanıyorum' dedi.

20 HAFTA SÜRECEK

Bahçeşehir Üniversitesi'nin ?Yeni Küresel Tehdit Terörizm' başlığıyla düzenlediği, katılımcıların 190 milyon lira ödediği, 20 haftalık Terör Okulu'nun ilk dersi Üniversite'nin Stratejik Araştırma Merkezi Başkanı Ercan Çitlioğlu tarafından verildi. Çitlioğlu, Emniyet Genel Müdürlüğü'nden 30 güvenlik görevlisi, Jandarma Genel Komutanlığı'ndan 18 subay, Türk Silahlı Kuvvetleri'nin çeşitli birimlerinden 20 subay, Milli Güvenlik Kurulu Genel Sekreterliği'nden 5 uzman, Hava Harp Okulu'ndan 10 subayın programa ücretsiz katıldığını söyledi. Siyasi parti genel merkezlerine de ücretsiz katılabilecekleri yönünde çağrı yaptıklarını belirten Çitlioğlu, ?Hiçbirinden talep gelmedi. Terörizmden en fazlı acı çeken ülke sıfatına sahip olan bir ülkenin siyasetçilerinin bu duyarsızlığını anlayabilmiş değilim, üzüldüm' dedi.

hürriyet

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber