Tütün Kurulu başkanı, 37 yıllık sigara tiryakiliğini kızı yüzünden bırakmış

Afyonkarahisar İl Tütün Kurulu Başkanı Vali Yardımcısı Ali Muhiddin Varol, 37 yıllık sigara tiryakiliğinden, kızının baskısı sayesinde vazgeçtiğini söyledi.

Kaynak : Cihan Haber Ajansı
Haber Giriş : 29 Ekim 2012 13:35, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

Ailesi yüzünden eksi 40 derecede balkonda sigara içtiğini belirten Varol, kız çocuklarına çağrıda bulunarak, ailenin büyüklerine sigarayı bırakmaları hususunda yardımcı olmalarını istedi.

Ali Muhiddin Varol, 37 yıldır sigara kullanıcısı birisi olarak Tütün Kurulu'na başkanlık yaptığını belirterek, bu toplantıları oldukça önemsediğini söyledi. Varol, ?Kimsenin, başka birinin sağlığıyla oynamaya hakkı yok. Dumansız hava çalışmalarını canı gönülden destekliyorum. Bu toplantılar sayesinde ve büyük bir etken olan kızım sayesinde sigarayı bıraktım. Kızımın hal hareketlerinden, rahatsız olduğunu hep görüyordum. Ailem yüzünden -40 derecede balkonda sigara içtim. Şimdi düşünüyorum da ne kadar çok üzücü bir haldeymişim.? dedi.

Varol, sigarayı bıraktıktan sonra aile olarak içtikleri sigaranın verdiği maddi zararın 198 bin 500 lira olduğunu fark ettiğini ifade etti. Varol, ?Tabii ki en büyük hazine sağlıktır. Sigaranın sağlığımıza verdiği zararlar saymakla bitmez. Bunu bilim adamları da kanıtlamış durumda, zaten sigara içen her kişi bizzat kendisi bu zararları göreceklerdir.? diye konuştu.

Tütün kontrollerinin ilgili kurumlarca sürekli yapılması talimatını verdiğini belirten Varol, kim olursa olsun denetimlerin yapılacağını ve kusurlu bulunanlara gerekli cezaların yazıldığını anlattı.

Öte yandan, İl Tütün Kurulu, eylül ayında ilde toplam bin 721 ziyaret ve denetim gerçekleştirdi. Bunlardan 3 tanesinde eksiklik ve aksaklık tespit edilerek tutanakla işlem yapıldı. Toplam 7 denetim ekibiyle birlikte çalışmaların sürdürüldüğü belirtildi.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber