Nevşehir'de Cumhuriyet coşkusu

Türkiye Cumhuriyeti'nin kuruluşunun 89. yıl dönümü Nevşehir'de törenle kutlandı.

Kaynak : Cihan Haber Ajansı
Haber Giriş : 29 Ekim 2012 17:34, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

Cumhuriyet Bayramı kutlamaları, Gazi Stadı'nda yapıldı.

Nevşehir Valisi Abdurrahman Savaş, İl Jandarma Komutan Vekili Jandarma Yarbay Bülent Uzun ve Belediye Başkanı Hasan Ünver vatandaşların ve bayrama katılan öğrencilerin bayramını kutladı.

İstiklal Marşı'nın söylenmesinin ardından konuşan Vali Abdurrahman Savaş, Cumhuriyetin mana ve gücünü, milletin ortak iradesiyle ve büyük bir imanla gerçekleştirdiği kurtuluş mücadelesinin eseri olmasından aldığını belirtti. Demokratik cumhuriyetin ırk, dil, din, inanç, cinsiyet farkı gözetmeksizin her Türk vatandaşının ortak varlığı olduğunu dile getiren Savaş, şöyle konuştu: ?Vatandaşların fikirlerini serbestçe ifade etmelerini ve yönetime katılmalarını sağlayan demokrasi, adaleti teminat altına alan hukuk devleti, Cumhuriyetin vazgeçilmezleridir. İşgalci devletlere karşı mücadele verip ulusal bağımsızlığını kazanan Türkiye Cumhuriyeti'nin savaş sonrası elde ettiği kazanımlar, bölgesel ve küresel etkenler de göz önüne alındığında azımsanamaz büyüklüktedir. Bütün engellemelere rağmen nereden nereye gelindiğini de asla unutmayacak, çağdaş uygarlık yolunda kararlı biçimde yürümeye devam edecektir. İnsanlarının her bakımdan mutlu olduğu, güçlü, zengin, müreffeh bir Türkiye hedefine ulaşmak için var gücümüzle çalışmayı sürdüreceğiz.? dedi.

Öğrencilerin şiirler okumasının ardından Nevşehir Belediyesi ve Ürgüp ilçesine bağlı Mustafapaşa beldesi halk oyunları ekipleri gösteriler yaptı. 800 metre gençler koşusunda dereceye giren sporculara Vali Savaş tarafından madalyaları takdim edildi.

Jandarma Genel Komutanlığı Jandarma At-Köpek Eğitimi ve Meslek Edindirme Merkez Komutanlığı'nda eğitilen Alman ve Belçika ırkı köpeklerin gösterisi ilgiyle izlendi. Kutlamalar, çeşitli okullardaki müzik öğretmenleri yanı sıra Nevşehir Belediyesi Türk Halk Müziği korolarında görev yapan müzisyenlerden oluşturulan Cumhuriyet Korosu'nun verdiği konser ile sona erdi.

Nevşehir'deki Cumhuriyet Bayramı kutlamalarında bir ilk de yaşandı. Nevşehir Emniyet Müdürlüğü'nün çeşitli kademelerinde görev yapan polisler, ilk kez resmi geçit töreninde yer aldı.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber