Erdoğan'dan Sezer'e cevap

Kaynak : İhlas Haber Ajansı
Haber Giriş : 02 Ekim 2005 17:54, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

Başbakan Erdoğan konuşmasında yeni yasama yılının açılışı nedeniyle dün TBMM Genel Kurulu'nda bir konuşma yapan Cumhurbaşkanı Ahmet Necdet Sezer'in '"Stratejik kurumların özelleştirilmesinde milletin hassasiyeti göz ardı edilmemelidir" yönündeki uyarısına da atıfta bulundu. Hükümetin Türkiye'nin dertlerini dünyaya anlattığını ve kredibilitesini giderek yükselttiğini ifade eden Erdoğan, Türkiye'de bazı kesimlerin yabancı yatırımın Türkiye'ye gelmesinden endişe ettiğini kaydetti.
"Yabancı yatırımın Türkiye'ye girmesinden endişe edenler, Türkiye'nin dünyaya açılmasını istemeyen zihniyetlerdir" diyen Erdoğan, "Yabancılara açılmadan nasıl bir piyasa oluşturalım. Diyorlar ki bunlar stratejiktir. Yahu, neye göre stratejiktir? Stratejinin bana somut bir tanımını ortaya koyabilir misiniz? Böyle bir şey olur mu? Neye göre strateji? Stratejik diye bir şey yok artık. Silahtan öte stratejik bir şey var mı? Dünyada silah üretimi artık özel sektörün elinde, bundan ötesi var mı? Biz neyin stratejik olup olmadığını kendi kafamıza göre belirleyemeyiz. Dünyadaki ortak aklı görüp adım atmalıyız. Bu yaklaşımlar marjinal grupların bakışıdır. Biz buna düşmeyeceğiz. Biz kendimize güveniyoruz. Ticaretin 10'da 9'u risktir. Sadece ticaret değil, siyaset, hayat risktir. Bunları endişe haline getirmeyelim. Biz risk alacağız" açıklamasında bulundu.

Başbakan Erdoğan, ekonomideki tablonun da umut verici olduğunu söyledi. Bundan sonra kimsenin ekonomide olumsuz sürprizler beklememesi gerektiğini ifade eden Erdoğan, "Rüzgardan nem kapan, aksıran tıksıran ekonomik yapıyı çok şükür geçmişte bıraktık. Artık her türlü senaryoya karşı hazırlıklarımız var. Hazırlıklarımız, stoklarımız tamam. Beklenmedik her olaya karşı B planımız, C planımız var. Türkiye ekonomisi kararlılıktan, güven ortamından, mali disiplinden taviz vermeden yoluna devam edecektir. Ancak ekonomide nihai noktaya gelmiş değiliz. Nereden geldiğimizi hatırlamazsanız, nerede olduğumuzu ve nereye gittiğimizi göremezsiniz" şeklinde konuştu.

"MAKAMLAR GEÇİCİ"
Başbakan Erdoğan, makamların geçici olduğuna da vurgu yaparak, "Makamlar gelip geçicidir. Hepimiz faniyiz. Bir gün olacak hepimiz gideceğiz. Yarınki nesillere neler bırakacağız o önemli. Soracaklar, taş üstüne taş koydun mu? Biz gururla söylüyoruz, koyduk. Ama müfteri müfteriliğini her zaman yapacak. Onun cibiliyetinin gereği o, karakterinin gereği o da, onun için onu yapacak. Eski ezberci siyaseti yapanlar var. Eski sloganlara takılanlar var. Biz her gün kendimizi yenilemek zorundayız. Milletin önündeki engelleri tek tek ayıklamak zorundayız" dedi.

Erdoğan konuşmasında ayrıca, bürokratik oligarşiden de dert yandı. Adaletin çok önemli olduğunun altını çizen Erdoğan, birine başka, diğerine başka adalet anlayışının adaletin ruhuna ters olduğunu söyledi. Erdoğan, "Kimse diyebilir mi 'Özgürlüklerde dört dörtlük netice alıyoruz' hayır. Yasama olarak, yürütme olarak elimizden geleni yapıyoruz. Ama bu ülkede sadece yasama ve yürütme yok, yargı da var. Bu üçü koordineli olarak çalışacak ki hedefe daha çabuk ulaşılabilsin. Bir de bu ülkede kurumlar var. Bürokratik oligarşi kendine göre presleme yapmaya devam ediyor. Sonra bize kadrolaşma yapıyor diyorlar. Yıllardır yapılan kadrolaşmanın bedelini ödüyoruz. Kaliteli iyi niyetli bürokratı başımızın üstünde yeri var. Başarılı olan bürokratı kapıya koymak kadar bir cehalet olamaz. Başarısızlığı tescil edilmiş birini de orada tutmak kadar cehalet olmaz" tepkisini gösterdi.

Toplantıda, bir süre önce CHP'den istifa eden Adıyaman Milletvekili Şevket Gürsoy da AK Parti'ye katıldı. Erdoğan konuşmasının ardından AK Parti saflarına katılan Gürsoy'a rozetini taktı. Erdoğan, Gürsoy ve Adıyaman Milletvekilleriyle birlikte tüm salonu selamladı.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber