Bedre Deresi mezbahaya döndü

İnegöl'de Bedre Deresi'nin halinin içler acısı görüntüsü vatandaşların tepkisini çekiyor.

Kaynak : İhlas Haber Ajansı
Haber Giriş : 30 Ekim 2012 10:30, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

Mesudiye Mahallesi Bahar Sokak sakinleri, derenin yaydığı kötü kokudan şikayetçi olduklarını belirterek, derenin bir an önce temizlenmesini istedi. Bırakılan çöpler sebebiyle sokakta pis kokunun oluştuğunu söyleyen vatandaşlar, "Bu koku yüzünden sokağa çıkamıyoruz. Ayrıca evlerimizi havalandırmak istediğimizde evimize pis kokular giriyor. Penceremizi açamıyoruz. Bunu yapan kişiler kendi evlerinde rahat rahat oturuyorlar. Bize bu pis kokuyu solutuyorlar. Bu kul hakkı yemektir. Kaç sefer uyarılarda bulunduk ama bizi dinleyen yok" diyerek tepki gösterdiler.

Her Kurban Bayramının ardından Bedre Deresinde pis görüntüler ve kokuların oluştuğunun altını çizen vatandaşlar, "Kurban Bayramında kurbanını kesen pisliklerini getirip dereye atıyorlar. Şu an yoğun bir pis koku var. Belediyeyi aradık kaç sefer hatta dilekçe verdik. Gelip ilgilenen olmadı. Yetkililerin bir an önce bu soruna el atması gerekiyor. Bizim burada hayat şartlarımız çok kötü. Bu kötü koku içinde yaşamamız, hastalanmamamız mümkün değil" şeklinde konuştular.

HAYVAN PAZARI ÇÖPLÜĞE DÖNDÜ

Kurban Bayramı'nda büyük yoğunluğun yaşandığı İnegöl Hayvan Pazarı çöplüğe döndü.

İnegöl Hayvan Pazarı, Kurban Bayramının ardından kirli görüntülere sahne oldu. Yaklaşık 15 gün açık kalan hayvan pazarında hayvan ölüleri, pislikleri, yem kalıntıları ve diğer katı atıklardan oluşan çöp yığınları kötü koku ve görüntülere sebep olurken, eleştirilere de yol açtı. Çöplüğü andıran, çevreye pis kokuların yayıldığı hayvan pazarında herhangi bir temizlik çalışmasının yapılmaması tepki çekti. Kesilen kurbanların organları, kurban satıcılarının bıraktıkları çöpler ve pis koku sağlığı tehdit ediyor. Satıcıların, hayvan pazarını utanç görüntüleri içerisinde bırakıp gitmesinin ardından, çöpleri toplamak ve çevreyi temizlemek de temizlik işçilerine kaldı.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber