Doğumda vefat eden anne toprağa verildi

Doğum sırasında kendisi, iki gün sonra ise bebeği hayatını kaybeden Sevilay Macit Özcan, Mersin'in Tarsus ilçesinde toprağa verildi.

Kaynak : Cihan Haber Ajansı
Haber Giriş : 30 Ekim 2012 16:17, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

Gaziantep'te yaşayan İngilizce öğretmeni Sevilay Macit Ercan (31) doğum için özel bir hastaneye yatış yaptı. Doktorlar doğumun sezaryenle yapılması gerektiğini söylemesine rağmen Ercan, normal doğum yapmakta ısrar etti. Doğum sırasında annenin hayatının riske girdiğini gören doktorlar bebeği sezaryenle aldı. Doğumdan sonra Ercan, hayatını kaybederken, bebeğe annesinin adı verilen bebekte iki gün sonra yoğun bakımda can verdi. Sevilay öğretmenin ölüm nedeni raporlara, ?Solunum depresyonu' olarak geçildi.

Sevilay öğretmenin cenazesi babası Orhan Ercan tarafından Gaziantep'ten alınarak, memleketi Tarsus'a getirilerek toprağa verildi. Annesinden iki gün sonra vefat eden bebeğin cenazesi ise özel bir şirkette çalışan babası Cem Macit tarafından Gaziantep'te toprağa verildi.

Sevilay öğretmenin babası Orhan Ercan, doktorlardan şikayetçi olmadıklarını belirterek, ?Kızımın cumartesi saat 24.00'te ameliyata alındığını öğrendim. Doğum 4-5 saat kadar sürmüş. 16.30'da kızımın ölüm haberini aldım. Doktorlara ?beni ikna edin' dedim. Kızımın doğumuna giren anestezi uzmanı doktor, sezaryeni önerdikleri halde Sevilay'ın normal doğumda ısrar ettiğini anlattı. İç kanama olmuş. Kan pıhtılaşınca akciğerler

solunum yolunu tıkamış. Annenin durumu tehlikeye girince çocuğu sezaryenle almışlar. Çocukta bu sabah vefat etmiş. Kimseden şikayetçi değiliz.? dedi.

Haber Arama Sonuçları

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber