Coşkun Koleji, Uluslararası Proje Yarışması'ndan dünya birinciliğiyle döndü

Coşkun Koleji öğrencileri hazırladıkları matematik projesiyle, Brezilya'da yapılan 27. Mostratec Uluslararası Bilim ve Teknoloji Proje Yarışması'nda dünya birincisi oldu.

Kaynak : Cihan Haber Ajansı
Haber Giriş : 30 Ekim 2012 18:36, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

Öğrencilere birinciliği, ünlü matematikçi Leibniz'in geometrik formülünü geliştirerek üç boyutlu uzay uygulamalarını konu alan proje getirdi. Proje, Brezilya'nın Novo Hamburgo şehrinde 22-27 Ekim tarihleri arasında sergilendi.

Brezilya'dan Türkiye'ye dönen öğrenciler ve öğretmenler için Atatürk Havalimanı'nda karşılama töreni düzenlendi. Türkiye'yi temsilen yarışmaya katılan projenin koordinatörü Kader Bayar, ?Böyle bir dereceyle ülkemize dönmüş olmaktan çok mutluyuz. 32 farklı ülkeden 568 proje arasında finale kaldık. Güzel bir organizasyonun içinde ülkemizi en güzel şekilde temsil ettiğimize inanıyorum. İnşallah bu başarımız devam eder.? dedi.

Uluslararası proje yarışmasında zorlu rakiplerinin arasından dünya birincisi olan öğrenciler Zülal Nida Karataş ve Tuba Betül Taşkın da yaşadıkları mutluluğu şu cümlelerle anlattı:

?Bu kadar uzun ve sıkı bir çalışmadan sonra bu dereceyi almak bizi gerçekten çok mutlu etti. Böyle büyük ve uluslararası bir projede Türkiye'yi temsil etmek gerçekten büyük bir onur. Bize yardımcı olan öğretmenlerimize ve emeği geçen arkadaşlarımıza çok teşekkür ediyoruz. Aldığımız altın madalyayı Cumhuriyetin 89. Yılında Türk milletine armağan ediyoruz."

Maltepe Coşkun Koleji Müdürü Sinan Gerev de sevincini, "Öğrencilerimiz, uluslararası arenada ülkemizi temsil ederek gurur kaynağımız oldular. Coşkun Koleji 20. yılında çok büyük bir başarıya imza attı. Biz, Coşkun Koleji olarak eğitime verdiğimiz değer ölçüsünde çağdaş ve modern bir Türkiye Cumhuriyeti olmanın adımlarını atıyoruz. Cumhuriyetimizin 89. yılında aldığımız altın madalyaları tüm milletimize takdim ediyoruz." şeklinde dile getirdi.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber