Bozok Üniversitesi Hastanesi otoloji ve nörootoloji alanında 3.lük ödülü aldı

Kaynak : Cihan Haber Ajansı
Haber Giriş : 30 Ekim 2012 18:59, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

Yozgat Bozok Üniversitesi Araştırma ve Uygulama Hastanesi, Kulak Burun Boğaz (KBB) Anabilim Dalı Başkanı Prof. Dr. Levent Saydam, Türk Kulak Burun Boğaz ve Baş Boyun Cerrahisi Derneği tarafından Antalya'da düzenlenen 34. Türk Ulusal Kulak Burun Boğaz ve Baş Boyun Cerrahisi Kongresi'nde otoloji ve nörootoloji alanında yaptığı deneysel çalışma ile üçüncülük ödülüne layık görüldü.

Bozok Üniversitesi Tıp Fakültesi Araştırma ve Uygulama Hastanesi Kulak Burun Boğaz Anabilim Dalı Başkanı Prof. Dr. Levent Saydam yaptığı açıklamada, elde edilen başarıdan dolayı sevinçli ve gururlu olduğunu söyledi. Saydam, "Antalya'da düzenlenen ve ülkemizde yapılan en büyük bilimsel toplantı olan 34. Türk Ulusal Kulak Burun Boğaz ve Baş Boyun Cerrahisi Kongresi'nde Kulak Burun Boğaz Kliniği olarak yaptığımız deneysel çalışma gerek devlet gerekse üniversite hastanelerinin çalışmaları arasında en iyi araştırma ödüllerinden bir tanesine layık görüldü. Genç bir üniversite ve yeni kurulmuş bir hastaneden böyle güzel bir çalışmanın çıkması ve ödüle layık görülmesinin haklı gururu ve mutluluğunu yaşıyoruz." dedi.

Çalışmalarında kulak cerrahisinde kullanılan temizleyici solüsyonların orta ve iç kulağa zararlı olup olmadığını araştırdıklarını belirten Prof. Dr. Saydam, "Çalışma sonucunda sterilizasyon maddelerinin yoğunluğunun fazla olanının kullanılması halinde iç kulağa zarar verdiğini tespit ettik. Yaptığımız deney insanlar üzerinde yapılan ameliyatlar öncesinde bu solüsyonların ancak belli bir yoğunlukta olanının kullanılmasının daha emniyetli olduğu şekilde çok önemli bir netice verdi. Bu netice bizim olduğu kadar kulak cerrahisi hekimlerinin kullanabileceği çok önemli olan bir neticedir. İşte bu çalışmamız ile üçüncülük ödülüne layık görüldük tüm arkadaşlarımı tebrik ediyorum." diye konuştu.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber