'Bayram bitti, şimdi ders çalışma zamanı'

Dershanesi öğretmenleri, YGS ve LYS sınavları için önemli uyarılarda bulunarak, bayramın bittiğini, şimdi ders çalışma zamanı olduğunu dikkat çekti.

Kaynak : Cihan Haber Ajansı
Haber Giriş : 31 Ekim 2012 12:39, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

Akyazı FEM Dershaneleri Müdürü Oktay Kucak, ?Üniversite sınavına hazırlanmak uzun ve yorucu bir maratondur. Planlı, disiplinli ve azimli olmayı gerektirir. Sınavda ilköğretim ve ortaöğretimden de soru çıkabiliyor. Bu da eski bilgilerin tekrar hatırlanmasını gerektirmektedir. Öğrencilerin tatil rehavetinden bir an önce çıkıp ders planı yapmaları gerekir.? dedi.

Akyazı FEM Dershanesi Kimya Öğretmeni İsmail Şener de çocukların başarısı için anne ve babalarının onlara ortam hazırlaması gerektiğini söyledi. Öğrencilerin, anne-babalarının sürekli 'çalış' demesinden son derece rahatsız olup, buna karşı olumsuz tepki geliştirdiğini ifade eden Fizik Öğretmeni İlker Armağan ise ?Çalışmaya teşvik ederken üsluba dikkat edin, 'bunu başarabilecek potansiyel sen de var' şeklinde güven verilerek, teşvik edilmelidir.? şeklinde konuştu.

Velilerin, düzenli olarak okula gitmesini tavsiye eden Coğrafya Öğretmeni Fatih Arslan da ?Başarı, öğretmen, öğrenci ve veli üçgenindedir. Öğrencinin öğretmenlerini tanıyan, dersler ve öğretmenleri hakkında çocuğuyla konuşan anne, baba; çocuğun karşılaştığı sorunlar hakkında geç kalmadan bilgi sahibi olur.? uyarısında bulundu.

Gerçek sınavın provası deneme sınavları olduğunun altını çizen Geometri Öğretmeni Fatih Eraslan ise ?Öğrencilerin hayatının yönünü belirleyen sınavların da provası da deneme sınavlarıdır. Deneme sınavlarına giren aday, gerçek sınavda ne yapacağını bilir, gerçek sınavda karşılaşacağı durumlarla daha önceden yaşayacağından dolayı gerçek sınav tecrübesi edinecektir. Bu nedenle tüm deneme sınavlarının dikkatle uygulanması gerekir.? dedi.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber