Dershanenin kapanması küçük esnafı da sıkıntıya sokacak

Dershanelerin kapanması halinde çevresinde bulunan birçok küçük esnafın da sıkıntıya gireceği açıklandı.

Kaynak : Cihan Haber Ajansı
Haber Giriş : 31 Ekim 2012 15:04, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

Büyük alışveriş merkezleri karşısında ayakta durmaya çalışan küçük esnaf, bakkal ve işletmeler, dershanelerin kapanması halinde ciddi sıkıntı yaşayacaklarını söyledi.

Tokat'ın Turhal ilçesi Celal Mahallesi Sahil Sokak'ta özel bir dershanenin altında tavuk döner dükkanı işleten Mustafa Çıtak, dershanelerin kapanması ile ekonomik olarak ciddi sıkıntı yaşayacaklarını söyledi. Çıtak, "Uzun zamandır geçimimi bu küçük yerde dershanenin altında sağlamaya çalışıyorum. Ben evde 7 kişiye bu dükkanla bakıyorum. Dershaneler de kapanırsa ciddi sıkıntı yaşarız. Sadece biz değil çevremizde bulunan benim gibi birçok küçük esnaf var. Geçimlerini dershane öğrencilerinin alış verişine bağlamışlar. Zaten büyük alış veriş merkezleri karşısında durmamız çok zor. Dershaneler de kapanırsa yeni bir yere başka bir işe mi atılırız onu da bilemiyorum. Görünen o ki çok sıkıntı yaşayacağız. Şimdiden evde aile bireyleri arasında tedirginlik başladı. Dershaneler kapanmasını çevre esnaflar olarak istemiyoruz. Allah sonumuzu hayır eylesin.? dedi.

Telefon alım ve satımı ile uğraşan Zeki Akbaş isimli esnaf ise dershanelerin kapanması ile küçük esnafların yok olacağını dile getirdi. Dershanelerin sadece küçük esnafları değil, öğrencileri, velileri, ve dershanede öğretmenlik yapan öğretmenleri de olumsuz etkileyeceğini belirten Akbaş, alınacak kararın kimseyi sıkıntıya sokmayacak bir karar olması temennisinde bulundu. Akbaş, "Ben burada uzun zamandır telefonculuk yapıyorum. Öğrencilere telefon, kontör veya telefon malzemeleri satarak 5 kişiye bakıyorum. Zaten piyasaların durumu ortada. Dershanelerin kapanması ise küçük esnafın önünü kesecek, onları tamamen bitirecektir.? şeklinde konuştu.

Dershanenin altında bulunan bakkal işletmecisi Melih Kök ise ?Zaten zor tutunuyoruz, dershaneler de kapanırsa dükkanı kapatırız. Ne yaparız bilemiyoruz. Öğrenciler ara dükkanımızdan tenefüslerde bisküvi, çikolata ve meşrubat gibi şeyler alıyorlar. Biz de geçinmeye çalışıyoruz. Ama görünen o ki bizim gibi küçük bakkal ve işletmeler ekonomik olarak zarar görür." diye konuştu.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber