Başbakan Erdoğan, Bakanlarla olağanüstü toplandı

Kaynak : İhlas Haber Ajansı
Haber Giriş : 03 Ekim 2005 16:11, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

"HER GEÇEN GÜN TÜRKİYE'DEN BİR ŞEY İSTENİRSE, BURADA BİZ YOKUZ, OLAMAYIZ"

Başbakan Recep Tayyip Erdoğan, AB konusunda gelinen son noktayla ilgili olarak ABD Dışişleri Bakanı Rice ile telefonla görüşme yaptığını belirterek, "Artık bizim bundan sonra atabileceğimiz bir adım yok" dedi.

Erdoğan, İngiltere Dışişleri Bakanı Straw'ın görüşmelerde zor bir aşamaya gelindiğini açıklamasının ardından partisince Kızılcahamam'da düzenlenen İstişare Toplantısı'ndan erken ayrılarak, AK Parti Genel Merkezi'ne geldi. Bakanları, parti yöneticileri ve grup başkanvekillerinin parti genel merkezinde toplayan Erdoğan, girişte yaptığı açıklamada, AB ile ilişkilerde gelinen nokta konusunda ABD Dışişleri Bakanı Rice ile telefonla görüştüğünü söyledi. Görüşmenin içeriğine ilişkin de bilgi veren Erdoğan, Rice'ın kendisine Türkiye'ye verdikleri müzakerelerle ilgili desteklerinin bugüne kadar olduğu gibi bundan sonra da devam edeceğini söylediğini aktardı.
Erdoğan, kendisinin de Rice'a bugüne kadar gereken adımların tamamını attıklarını söylediğini anlatarak, "Artık bizim bundan sonra atabileceğimiz bir adım yok. Gerek, 17 Aralık gerek hazırlanan müzakere çerçeve belgesiyle ilgili bizim düşüncelerimiz belli. Biz şu anda 17 Aralık'ta tüm AB üyesi ülkelerin vermiş oldukları kararla çelişmemelerini ve bu karara saygı duymalarını, bu karar istikametinde adım atmalarını istiyoruz. Başka bir bir şey istemiyoruz' dedim. Ama her geçen gün Türkiye'den yeni bir şey istenirse bunda biz olamayız" diye konuştu.

"ŞU ANDA DÜRÜST DAVRANIRLARSA BİZDEN DÜRÜSTLÜK GÖRÜRLER"

Erdoğan, "Sadece Avusturya mı? Arkasında başka ülkelerde var mı?" yönündeki bir soruya, bugüne kadar olan süreçlerde bu tür şeylerin yaşandığı cevabını vermekle yetindi. 42 yıllık süreçte ne tür adımlar atıldığının dikkatle izlenmesini isteyen Erdoğan, "Şu anda dürüst davranırlarsa bizden dürüstlük görürler. Ama dürüst davranmadıkları takdirde kendileri bilirler" dedi. Erdoğan, bir soru üzerine Cumhurbaşkanı Ahmet Necdet Sezer ile görüşmediğini sözlerine ekledi.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber