'Bir evrak için sanayicinin 10 gün bekletilmesi akıl alır gibi değil'

Osmaniyeli işadamı Recep Sivri, bazı memurların bir evrak için işadamlarını 10 gün bekletmelerinin akıl alacak bir davranış olmadığını belirterek, "Sanayicinin bekleyecek zamanı yok." dedi.

Kaynak : Cihan Haber Ajansı
Haber Giriş : 31 Ekim 2012 15:49, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

Osmaniye Girişimci İşadamları Derneği (OGİAD) grup ve şirket yöneticileriyle istişare toplantılarına devam ediyor. OGİAD, Organize Sanayi Bölgesi (OSB)'nde demir çelik alanında faaliyet gösteren Yolbulan Şirketler Grubu ortaklarından Recep Sivri'yi dernek toplantı salonunda ağırladı.

Yeni teşvik sistemi ve ekonomik gelişmelerin paralelinde bölgenin daha da gelişeceğini kaydeden işadamı Recep Sivri, ?Devletin bu kadar teşvik ettiği, ?yatırım için kolaylık sağlıyoruz' dediği bir yerde bazı kurumlardaki memurların alacağımız bir evrak için bir hafta, 10 gün bekletmeleri akıl alır bir şey değil. İşadamının, sanayicinin bekleyecek zamanı yok.? dedi.

Türkiye'nin bir çok büyük markasının yanı sıra uluslararası bir çok sanayi kuruluşunun da yatırımlarını yapmaya başladığı Osmaniye OSB'nin Türkiye'nin Ortadoğu'ya açılan en gözde ticari merkezlerinden biri haline geleceğini söyleyen Sivri, ?İskenderun ve Ceyhan'ın arasında kalması, kara, deniz ve hava ulaşım imkanlarının uygun olması bölgeyi daha cazip hale getirmiştir. Bu fırsatı işadamlarının çok iyi değerlendirmesi gerekir. Biz kara ve deniz yolunu kullanarak Ortadoğu'ya ihracatımızı gerçekleştiriyoruz. Bu bizim için önemli bir avantajdır.? diye konuştu.

OGİAD Başkanı Mahmut Keten ise dışarıdan gelen büyük yatırımcıların kent ekonomisine küçümsenmeyecek derecede katkı sağladığını belirterek, ?Yaklaşık 11 bin kişinin istihdam edildiği OSB'de, dolaylı olarak da 50 bin kişi fayda görmektedir. Bu da şehrimizin ekonomik ve refah seviyesini direk etkilemektedir. Yerelde yaşanan aksaklıkları gidermek, Osmaniye'nin ekonomik kalkınmasına ve bölgenin büyük bir sanayi üssü olması yönünde işadamları derneği olarak elimizden geleni yapmaya hazırız.? dedi.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber