Çelik: Teziç'in sözleri yakışıksız

Haber Giriş : 03 Ekim 2005 16:30, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

Milli Eğitim Bakanı Hüseyin Çelik, Başbakan Tayyip Erdoğan'ın Bahçeşehir Üniversitesi'nin açılışında yaptığı konuşma için, "Devlet adabıyla bağdaşmıyor" diyen YÖK Başkanı Prof. Dr. Erdoğan Teziç'i 'Anlamadan yanıt vermekle' eleştirdi. Dün, yazılı bir açıklama yapan Bakan Çelik, Teziç'e şu yanıtı verdi: "Bir başbakanın ülkesindeki her türlü kısıtlayıcı uygulamadan şikâyetçi olması ve bunlara müdahale için girişimde bulunmasından daha demokratik bir şey olamaz. Hal böyleyken, Prof. Teziç'in iddia ettiği gibi Başbakan'ın, 'YÖK'e verilmemiş bir yetkiyi kullanmasını istemesi', dolayısıyla onları 'hukuka uygun işler yapmamaya teşvik etmesi' söz konusu olamaz.

Erdoğan'ın sözlerinin muhatabı YÖK ve üniversiteler değildir. Esasen, meseleyi iyi anlamadan, bir başbakanı yakışıksız sözler kullanmakla itham etmek, devlet adabıyla bağdaşmaz.

Erdoğan'ın, 'bilim adamı yetiştirme görevinin YÖK ve üniversitelere ait olduğunu' söylemesi, bir görevin hatırlatılmasıdır. Hükümetimiz, 2003-2005 arasında üniversitelere 14 bin 800 yeni kadro tahsisi yaptı. Üniversitelere yeterli kaynak da aktarıldı. Bu imkânları sunan Başbakan, haklı olarak daha çok ve donanımlı bilim adamlarının yetiştirilmesini istemekte."

Radikal

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber