Vakıfbank Müfettiş Yardımcılığı Sınav İlanı

Kaynak : İhlas Haber Ajansı
Haber Giriş : 03 Ekim 2005 00:55, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

Başvuru Formu için tıklayınız.


Yazılı sınav, anadolu Üniversitesi'nce, 3 Aralık 2005 (Cumartesi) günü Ankara ve İstanbul'da, gerçekleştirilecektir. Yazılı sınavı kazananlar daha sonraki bir tarihte Ankara'da sözlü nsınava davet edilecektir. Müfettiş Yardımcılığına hak kazananların bölge merkezi İstanbuk olarak tespit edilecektir.

a) Sınava Katılmak İstiyenlerde Aranılan Şartlar:

Sınava başvuracakların;

1- T.C. vatandaşı olmaları,

2- Kamu hizmetinden yasaklı bulunmamaları,

3- En az 4 yıllık öğrenim süresi olan ve İktisadi ve İdari Bilimler, Hukuk, İktisat, İşletme, Siyasal Bilgiler, Endüstri, İşletme ve Bilgisayar Mühendisliği ile; Ekonomi İşletme ya da Finans konularından herhangi birinden Yüksek Lisans yapmış olmaları şartıyla, İstatistik, Matematik, Elektrik, Elektronik ve Matematik Mühendisliği konularında öğrenim veren fakülte veya yüksek okullardan veya yetkili makamlarca bunlara eşdeğerliği tespit edilmiş yabancı öğrenim kurumlarından mezun olmaları,

4- Bilgisayar Mühendisliği ve Hukuk mezunu adaylar hariç olmak üzere; diğer tüm adayların, 2004 veya 2005 yıllarında yapılan Kamu Personeli Seçme Sınavına (KPSS) katılmış ve bu sınavda, ?KPSSP1? veya ?KPSSP2? puan türünden en az (80) puan almış olmaları kaydıyla, sınava başvuruları kabul edilen en yüksek puanlı ilk (1000) aday içerisinde bulunmaları,

5- Erkek adayların fiili askerlik görevini yapmış veya erteletmiş olmaları, (Yazılı Sınav gününe kadar askerlik hizmetini tamamlayacak adayların başvuruları kabul edilebilecektir.)

6- Erkek adayların 1.1.1975, bayan adayların ise 1.1.1977 ve sonraki bir tarihte doğmuş olmaları,

7- Bedensel ve ruhsal sağlık durumlarının, yurdun her yöresinde ve her iklim koşullarında görev yapmaya ve sürekli seyahate elverişli olmaları, (Bu konuda sağlık kurulu raporu istenecektir.)

8- Daha önce Bankamız Müfettişlik sınavına bir defadan fazla katılmamış olmaları,

gerekmektedir.

b) Sınav Tarihi, Yerleri ve Sınavda Adayın Yanında Getirmesi Gereken Belge ve Gereçler:

Yazılı Sınav, Anadolu Üniversitesince, 3 Aralık 2005 (Cumartesi) günü, Ankara ve İstanbul'da gerçekleştirilecektir. Yazılı sınavın yapılacağı yerin adresi ve sınav saati, sınava başvurusu kabul edilen adaylara gönderilecek olan Sınav Giriş Belgesi'nde belirtilecektir.

Sözlü sınava sadece yazılı sınavı kazanmış olanlar çağırılacaktır. Sözlü sınavın tarihi saati ve sınavın yapılacağı yerin adresi, yazılı sınavı kazananlara mektupla bildirilecektir.

Sınava katılacak adaylar yanlarında, Sınav Giriş Belgesi, Resimli Kimlik Belgesi Aslı (Nüfus Cüzdanı veya Ehliyet) ve yeterli kurşun kalem ve silgi bulunduracaklardır.

c) Sınav Konuları ve Sınavda Başarı Esasları:

Sınav, yazılı ve sözlü olmak üzere 2 aşamalıdır. Bankanın, sözlü sınavı birden fazla aşamada geçekleştirme hakkı saklıdır.

Sınavın yazılı bölümü; Genel Yetenek, Yabancı Dil ve Bilim sorularından oluşan çoktan seçmeli test şeklindedir.

Sınav Konuları:

a) GENEL YETENEK

b) EKONOMİ : Genel Ekonomi ve İşletme Ekonomisi.

c) YABANCI DİL : İngilizce, Fransızca, Almanca

d) HUKUK: Medeni, Borçlar, Ticaret, İcra ve İflas, Hukuk Usulü Muhakemeleri, Ceza, Ceza Muhakemeleri Usulü Kanunlarının bankacılığı ilgilendiren hükümleri.

e) MÜHENDİSLİK: Bilgisayar ve Genel Mühendislik konuları.

f) MUHASEBE: Genel Muhasebe, Bilanço Analizi ve Bankacılığa İlişkin Muhasebe konuları.

g) MALİYE: Türk vergi sistemi, maliye teori ve politikası, finansman politikası ve yönetimi.

Seçmeli Sınav/Zorunlu Sınav Ayrımı:

Genel Yetenek ve Yabancı Dil, sınava katılacak tüm adaylar için zorunlu sınav konusudur.

Bilim sınav konuları aşağıdaki tabloda belirtilen şekliyle, zorunlu ve/veya seçmeli olacaktır. (Aday kendisine tanınan seçmeli sınav konusundan sadece bir tanesini seçecektir. Seçmeli sınav konusunda yapılabilecek bir hata adayın başvurusunun geçersiz olmasına neden olabilecektir.)

Zorunlu Konular Seçmeli Konular

İ.İ.B.F., İktisat, İşletme, Siyasal Bilgiler : Hukuk ve Ekonomi Muhasebe veya Maliye
Hukuk Fakültesi : Hukuk Ekonomi veya Maliye

Endüstri, İşletme, Matematik, Elektrik ve Elektronik Mühendisliği ile İstatistik ve Matemetik Bölümü mezunları : Mühendislik Ekonomi veya Maliye

Bilgisayar Mühendisliği : Mühendislik Yok

Sınavda Başarı Esası:

Adayların sınavda başarılı sayılabilmeleri için, sınava girdikleri herbir yazılı sınav konusundan ve sözlü sınavdan, 100 üzerinden en az 50 puan veya daha fazla almaları ve ortalama puanlarının ise 65 veya daha fazla olması gerekir. Herhangi bir sınav konusundan 100 ham puan üzerinden 50'nin altında puan alan aday başarısız sayılacaktır.

d) Sınava Başvuru Şekli ve Son Başvuru Tarihi:

Sınava başvuru, adayın; Bankamızın, www.vakifbank.com.tr adresinde yer alan "Sınav Başvuru Formu"nu, en geç 21.10.2005 tarih, saat 17.00'ye kadar doldurup, elektronik ortamda bankaya transfer etmesiyle gerçekleştirilecektir.

Belirtilen tarih ve saatten sonra yapılan başvurular ile şahsen ya da posta ile yapılan başvurular dikkate alınmayacaktır.

Sınava başvuru aşamasında adaylardan herhangi bir belge talep edilmeyecektir.

e) Adaylardan İstenilecek Belge ve Evraklar:

Sınava başvuru ve yazılı sınav aşamasında adaylardan herhangi bir belge yada evrak talep edilmeyecek olup, adayın internetten yaptığı başvuru sırasında doldurduğu, "Sınav Başvuru Formu" nda belirttiği bilgilerin doğruluğu varsayımı ile hareket edilecektir.

Yazılı sınavı kazanan adaylardan, sözlü sınav öncesi veya sonrasında;

- Nüfus Cüzdanı, Üniversite diploması veya geçici mezuniyet belgesi, Yüksek Lisans bitirme belgesi, 2004 veya 2005 yıllarına ait KPSS formu ve yabancı üniversitelerden mezun olan adaylar için YÖK'ten onaylı denklik belgesinin noter tastikli suretleri,

- Sabıkasızlık belgesi, askerlik terhis veya tecil belgesi, bankaca kabul edilen tam teşekküllü bir hastaneden alınmış sağlık kurulu raporu ve ikametgah ilmuhaberinin aslı yada noter tastikli suretleri,

- 6 adet vesikalık fotoğraf,

talep edilecektir.

DİKKAT, ÖNEMLİDİR:

Yukarıda belirtilen belgelerden bir veya bir kaçının, istenilen süre içerisinde bankamıza ibraz edilememesi ya da ibraz edilen belgelerin içeriği ile adayın sınava başvururken doldurduğu "Sınav Başvuru Formu"nda belirttiği bilgiler arasında, çelişki, yanlış ya da yalan beyanların bulunması halinde, adayın; sınavı kazanmış dahi olsa, kazanmamış sayılacağı, sınavla ilgili herhangi bir hak iddia edemeyeceği, çelişkili, yanlış/yalan beyanda bulunan aday hakkında, Bankanın adli mercilere başvurma ve sınavın aday başına düşen maliyetini talep etme hakkının saklı bulunduğu, bu hususların, sınava başvuran her aday tarafından, başlangıçta ve kayıtsız, şartsız kabul ve taahhüt edilmiş sayılacağı önemle bilinmelidir.

f) Yazılı Sınav Sonucunun İlanı, Sınava İtiraz Şekli ve Süresi:

Yazılı sınav sonuçları, 30 Aralık 2005 tarihinde www.vakifbank.com.tr adresinde yayınlanacaktır. (Sınav sonucunun, belirtilen tarihte yayınlanamaması halinde, belirlenecek yeni yayınlama tarihi, yine Bankamızın yukarıda belirtilen internet sitesinde, adaylara duyurulacaktır.)

Yazılı sınavı kazanan adayların başvuru formunda belirtikleri iletişim adreslerine, sınav sonucu ve sözlü sınava ilişkin gerekli tebligatlar postalanacaktır.

Yazılı sınavı kazanamayan adaylara ise her hangi bir bildirim yapılmayacaktır.

Adayların sınav sonucuna ilişkin itirazlarını, sınav sonuçlarının internet sitemizden yayınlandığı tarihten itibaren en geç 15 gün içerisinde Bankamız Teftiş Kurulu Başkanlığı'na yazılı olarak yapmaları gerekmektedir. Bu süreden sonra veya sözlü olarak yapılan itirazlar dikkate alınmayacaktır.

V- Akla Takılan Sorular İçin:

Adaylar, sınavla ilgili olarak akıllarına takılan sorularının, cevaplarını:

Bankamızın (0312) 455 7115 ve 455 7131 no.lu telefonlarından, ya da

[email protected] adresinden öğrenebileceklerdir.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber