Diyanet bu yılki FİTRE miktarlarını belirledi: En düşük 4 ytl

Kaynak : Anadolu Ajansı
Haber Giriş : 03 Ekim 2005 20:06, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

Din İşleri Yüksek Kurulu'nca 2005 yılı için en düşük fitre miktarı; asgari ücret, geçim standardı, gıda fiyatları gibi kriterler ile bir kişinin bir günlük asgari gıda ihtiyacı göz önünde bulundurularak, en az 4 YTL olarak belirlendi.

Diyanet İşleri Başkanı Ali Bardakoğlu, yaptığı yazılı açıklamada, Ramazan ayı dolayısıyla din hizmetleri alanında ilave bazı planlamaların yapılarak gerekli tedbirlerin alındığını bildirdi.

Ramazana 5 Ekim Çarşamba günü başlanacağını, kameri aybaşları ile ilgili yürürlükteki uygulama hakkında vatandaşların hiçbir tereddüt içinde olmaması gerektiğini vurgulayan Bardakoğlu, bu konuda ''[email protected]'' veya ''[email protected]'' veya ''www.diyanet.gov.tr/turkish/vakithesaplama.asp'' internet adresinden bilgi alınabileceğini kaydetti.

Bardakoğlu, Ramazan ayı süresince müftüsü ve vaizi bulunmayan il ve ilçelerde istihdam edilmek üzere, şu ana kadar 135 personelin görevlendirildiğini, din görevlisi bulunmayan camiler için de gerekli tedbirler alındığını ifade etti.

Bardakoğlu, şunları kaydetti:

''Ezanlar, Diyanet takvimindeki namaz vakitleri esas alınarak aynı anda okunacak, ses cihazları lüzumundan fazla açılmayacak, mikrofon ve hoparlörler, ses kulağa hoş gelecek şekilde ayarlanacak, camiler beş vakit ibadete açık bulundurulacak, hanımların da rahatlıkla ibadet edebilmeleri için camilerde özel imkanlar sağlanacaktır.''

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber