Bursa'lı öğrencilerin Cumhuriyet yolculuğu devam ediyor

Milli Eğitim Bakanlığı tarafından düzenlenen Cumhuriyet Gezileri kapsamında 40 öğrenciden oluşan ikinci kafile Bursa'dan yola çıktı.

Kaynak : Cihan Haber Ajansı
Haber Giriş : 01 Kasım 2012 09:26, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

Toplam 5 gün sürecek gezide öğrenciler öncelikle Bursa'nın tarihi yerlerini gezdikten sonra Ankara ve Çanakkale'ya gidecek. Geçtiğimiz ay birincisi düzenlenen gezinin ardından öğrenciler tekrar Cumhuriyet yolculuğuna çıktı. Bursa'dan 40 öğrencinin katıldığı ikinci kafile, Mudanya ilçesinde bir gece konaklayıp tarihi yerleri gezecek. Daha sonra Başkent Ankara'ya hareket edecek ekip, burada Cumhuriyet tarihi ile ilgili önemli merkezleri gezecek.

Cumhuriyet yolcuları son olarak Çanakkale'ye gidecek. Öğrenciler burada Çanakkale ruhunu canlı olarak yaşama fırsatı bulacak. 5 Gün sürecek Cumhuriyet gezisine katılan öğrencileri aileleri ve öğretmenleri yolcu etti.

Cumhuriyet gezilerinin öğrenciler açısından önemli olduğunu vurgulayan İl Milli Eğitim Şube Müdürü Nebahat Sezgin, "Milli Eğitim Bakanlığı tarafından düzenlenen Cumhuriyet gezileri ile öğrencilerimizin Çanakkale ve Milli Mücadele Destanının önemini kavramaları ve bu yolla milli şuurlarının güçlendirilmesi hedefleniyor. Proje ile ayrıca farklı coğrafi bölgelerde bulunan öğrencilerin tanışıp kaynaşmalarının sağlanması da amaçlanıyor." dedi.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber