Ziraat Bankası'nın iştiraklerinden Başak Sigorta Genel Müdürü Muzaffer Bilgili'nin emekli olduktan sonra yaklaşık 929 milyar liralık emekli ikramiyesi aldığı ortaya çıktı.

Haber Giriş : 28 Ekim 2003 05:41, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

Ziraat Bankası'nın iştiraklerinden Başak Sigorta Genel Müdürü Muzaffer Bilgili'nin emekli olduktan sonra yaklaşık 929 milyar liralık emekli ikramiyesi aldığı ortaya çıktı.

Şu anda kamu kurumlarında görev yapan bir genel müdür net 2 milyar 375 milyor 850 bin lira maaş alıyor. Bu oran Ocak 2004'te yapılacak zam ile 2 milyar 518 milyon liraya yükseltilecek. Bilgili'nin aldığı yaklaşık 1 trilyonluk ikramiyenin kamudaki en yüksek ikramiyelerden biri olduğu kaydedildi. TBMM Yolsuzlukları Araştırma Komisyonu üyesi Yüksel Çorbacıoğlu konuyu Meclis gündemine taşıdı. TBMM Yolsuzlukları Araştırma Komisyonu'nun çalışmaları sırasında, Bilgili'nin yaklaşık bir trilyon liralık emekli ikramiyesi aldığına ilişkin bilgi geldi. Komisyon üyesi, CHP Artvin Milletvekili Yüksel Çorbacıoğlu, bir soru önergesi ile Bilgili'nin emekli ikramiyesini, Meclis gündemine taşıdı. CHP'li Çorbacıoğlu, Devlet Bakanı Ali Babacan'ın cevaplandırması istemiyle verdiği soru önergesinde, Başak Sigorta Genel Müdürü Bilgili'nin yaklaşık 929 milyar lira emekli ikramiyesi aldığının doğru olup olmadığını ve ödemenin mevzuata uygun olup olmadığını sordu.

İkramiyesi sandıktan ödendi

Başak Sigorta Genel Müdür Yardımcısı Raif Güler, emekli ikramiyesinin, şirketten değil, şirket çalışanlarınca kurulan sandıktan yapıldığını bildirdi. Şirketten, eski genel müdüre ödenen tazminatın yaklaşık 2-3 milyar lira olduğunu ifade eden Güler, geri kalan ödemenin tamamının sandıktan yapıldığına dikkat çekti. Güler, "Rakamın 929 milyar olup olmadığını tam olarak bilmiyorum. Ancak şirkette 10-15 yıl çalışan arkadaşlarımız, 80-100 milyar sandıktan emekli ikramiyesi alıyorlar. Sandık, çalışanlardan yüzde 7 oranında prim kesiyor. Bu primler de emekli olduktan sonra ikramiye olarak, çalışanlara ödeniyor. Bilgili'nin de şirkette 44 yıllık hizmeti vardı. İkramiyenin 929 milyar liralarda olması normaldir" dedi.

Genelkurmay Başkanı bile 44 milyar lira ikramiye alıyor

Başak Sigorta Genel Müdürü Muzaffer Bilgili'nin, Çalışanlar Yardım Sandığı'ndan, yaklaşık 929 milyar liralık emekli ikramiyesi almasına karşın, 2003 yılı itibariyle bir Genelkurmay Başkanı'nın emekli ikramiyesi olarak 44.6 milyar lira aldığı belirtildi. 2003 yılı rakamlarıyla, kuvvet komutanlarının 44 milyar lira, orgenarallerin 39 milyar lira, tümgenarallerin 36.7 milyar lira, kıdemli albayın 32 milyar lira, kaymakamın 19.7 milyar lira, daire başkanının ise 13.6 milyar lira emekli ikramiyesi aldıkları öğrenildi.

yenişafak

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber