1 Kasım 2012'den önemli gündem başlıkları

Haber Giriş : 01 Kasım 2012 09:32, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

Cumhurbaşkanı Gül'ün programı

- Cumhurbaşkanı Abdullah Gül, saat 11.00'da Moldova Başbakanı Vladimir Filat ve beraberindeki heyeti Çankaya Köşkü'nde kabul edecek, saat 12.00'da Başbakan Recep Tayyip Erdoğan'ı kabul edecek, saat 15.00'da Genelkurmay Başkanı Orgeneral Necdet Özel'i kabul edecek.

TBMM Başkanı Çiçek'in programı

- TBMM Başkanı Cemil Çiçek, saat 15.00'da konuk Başbakanı TBMM'de kabul edecek.

Başbakan Erdoğan'ın programı

- Başbakan Recep Tayyip Erdoğan, saat 14.00'da Genelkurmay Başkanı Orgeneral Özel'i kabul edecek, saat 16.00'da Moldova Başbakanı Vladimir Filat'ı Başbakanlık Merkez Bina'da resmi törenle karşılayacak, saat 18.00'da Filat ile ortak basın toplantısı yapacak, saat 18.45'te Filat onuruna Başbakanlık Resmi Konutu'nda akşam yemeği verecek.

TBMM gündemi

- TBMM Genel Kurul'da, saat 14.00'da Finansal Kiralama, Faktoring ve Finansman Şirketleri Kanunu Tasarısı ele alınacak.

- TBMM Plan ve Bütçe Komisyonu'nda, saat 10.00'da TBMM, Cumhurbaşkanlığı ile Başbakanlık'a bağlı bazı kamu kurum ve kuruluşların 2013 yılı bütçeleri görüşülecek. Meclis bütçesini, TBMM Başkanı Cemil Çiçek sunacak.

- TBMM Darbe ve Muhtıraları Araştırma Komisyonu Sözcüsü İdris Şahin, saat 11.00'da basın toplantısı yapacak.

Başbakan yardımcıları ve bakanların programları

- Başbakan Yardımcısı Ali Babacan, Türkiye-Çek Cumhuriyeti Karma Ekonomik Komisyonu 5. dönem toplantısına katılmak üzere, Prag'a gidecek.

- Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Faruk Çelik'in başkanlığında, saat 11.00'da sendika ve siyasi parti temsilcilerinin katılımıyla alt işverenlik çalışmalarına ilişkin değerlendirme toplantısı yapılacak.

- Dışişleri Bakanı Ahmet Davutoğlu, saat 14.45'te Norveç Parlamentosu Dış İlişkiler ve Savunma Komitesi Başkanı Ine Eriksen Soreide başkanlığındaki milletvekili heyetini kabul edecek, saat 16.15'te Moldova Başbakan Yardımcısı ve Dışişleri ve Avrupa Entegrasyon Bakanı Iurie Leanca ile bir araya gelecek.

- Ekonomi Bakanı Zafer Çağlayan, TÜYAP Fuar ve Kongre Merkezi'nde saat 11.30'da ?İstanbul Autoshow 2012? fuarının açılış törenine katılacak, saat 17.00'de, ?Türkiye Cumhuriyeti Ekonomi Bakanlığı ile Moldova Cumhuriyeti Bölgesel Kalkınma ve İnşaat Bakanlığı Arasında Müteahhitlik ve Teknik Müşavirlik Hizmetleri Alanında Düzenli Danışma Mekanizması Oluşturulması Hakkında Protokol?ü imza törenine katılacak.

- Bilim, Sanayi ve Teknoloji Bakanı Nihat Ergün, İstanbul Fuar Merkezi'nde saat 10.00'da, İnovasyon Türkiye Fuarı açılış törenine katılacak, TÜYAP Kongre Merkezi'nde saat 11.30'da, 14. Uluslararası İstanbul Autoshow 2012 Fuarı'nın açılış törenlerine katılacak.

- Ulaştırma Bakanı Binali Yıldırım, Bilecik'in Osmaneli ilçesinde temaslarda bulunacak.

Siyasi partilerin faaliyetleri

- BBP Genel Başkanı Mustafa Destici, saat 12.30'da Atatürk Kültür Merkezi'nde düzenlenen 2. Niğde Günleri'ne katılacak, saat 14.30'da Emekli Bir-Sen Genel Başkanı İsrafil Odabaş başkanlığındaki heyeti makamında kabul edecek.

- MHP Genel Başkan adayı Mesut Türker, saat 11.00'da basın toplantısı düzenleyecek.

Basın toplantısı, tören, eylem, panel, toplantı, görüşme, ziyaret

- Türkiye İhracatçılar Meclisi (TİM) Başkanı Mehmet Büyükekşi, saat 10.30'da Ekim ayı ihracat rakamlarını Bursa'nın Orhangazi ilçesinde açıklayacak.

- Savunma Sanayi Müsteşarı Murad Bayar, saat 14.00'da JW Marriott Otel'de gerçekleştirilecek Savunma ve Havacılıkta Endüstriyel İşbirliği Günleri'ne katılacak.

- Organ Bağış Haftası etkinleri çerçevesinde, saat 11.00'da organ nakli gerçekleştirilen doktorlar ile transplantasyonu yapan doktorlar, Yüksek İhtisas Hastanesi'nde basın toplantısı düzenleyecek.

- Çankaya Belediye Başkanı Bülent Tanık, saat 11.00'da belediye ek hizmet binasında basın toplantısı düzenleyecek.

- TESEV Yönetim Kurulu Başkanı Can Peker, TESEV Merkezi'nde saat 10.45'te, ?Ortadoğu'da Türkiye Algısı 2012? konulu panele katılacak.

- İstanbul Klasik Otomobilciler Derneği (İKOD), TÜYAP Fuar ve Kongre Merkezi'nde saat 11.00'de, "Nostaljik Araçlar Sergisi" düzenleyecek.

- Toyota Avrupa Başkan Yardımcısı Daniele Schillaci, TÜYAP Fuar ve Kongre Merkezi 2. Salon'da saat 12.30'ta, ?Toyota'nın 75. Yılına Özel? konulu basın toplantısına katılacak.

- ESP Kartal İlçe Teşkilatı, Kartal Meydanı'nda saat 12.30'da, cezaevlerindeki açlık grevlerine ilişkin basın açıklaması düzenleyecek.

- Bir Grup Sanatçı, Taksim Gezi Parkı Merdivenlerinde saat 13.00'de, cezaevlerindeki açlık grevine ilişkin basın açıklaması düzenleyecek.

- Ferrari Avrupa Bölge Direktörü Massimo Gallotta, TÜYAP Fuar ve Kongre Merkezi 7. Salon'da saat 13.30'da, Ferrari F12berlinetta'nın basın lansmanına katılacak.

- Chevrolet Türkiye Genel Müdürümüz Tolga Atmaca ile şirketin Avrupa Başkanı Susan Docherty, TÜYAP Fuar ve Kongre Merkezi-Chevrolet Standı 7. Salon'da saat 14.00'te, Autoshow İstanbul 2012 kapsamında düzenlenecek basın konferansına katılacak.

- Kamu Emekçileri Sendikası (KESK), Galatasaray Lisesi önünde saat 19.00'de, ?Ölümler Durdurulsun? konulu basın açıklaması ve oturma eylemi düzenleyecek.

- Antalya Büyükşehir Belediyesi, Medstar Kanser Merkezi işbirliğiyle hazırladıkları "Kanser Okulu" projesinin tanıtımını Büyükşehir Belediye Başkanı Mustafa Akaydın, Prof. Dr. Mustafa Özdoğan ve Prof. Dr. Akın Yıldız ile birlikte saat 13.30'da AKM Perge Salonu'nda gerçekleştirecek.

SPOR GÜNDEMİ

---------------------------

- Galatasaraylı futbolcu Elmander, Autoshow 2012'de saat 14.00'de Volvo standını ziyaret edecek.

- Galatasaray, Spor Toto Süper Lig'in 10. haftasında İstanbul Büyükşehir Belediyespor'la oynayacağı maçın hazırlıklarını saat 18.00'de yapacağı antrenmanla tamamlayacak.

- Fenerbahçe, Akhisar Belediyespor maçı hazırlıklarını saat 11.00'de yapacağı basına kapalı antrenmanla sürdürecek.

- THY Avrupa Basketbol Ligi'nin dördüncü haftasında Fenerbahçe Ülker, saat 20.00'de Fenerbahçe Ülker Arena'da Yunanistan'ın Panathinaikos takımı ile karşılaşacak.

- THY Avrupa Basketbol Ligi'nin dördüncü haftasında Anadolu Efes, saat 21.45'te İspanyol Caja Laboral ile deplasmanda karşılaşacak.

- WAKO Avrupa Kickboks Şampiyonası'na, saat 10.00'da Ankara Spor Salonu'nda yapılacak müsabakalarla devam edilecek.

- Erkekler CEV Kupası ilk tur rövanş maçında Halkbank, saat 18.00'da sahasında Polonya'nın Delecta takımıyla tur atlama mücadelesi verecek.

- Ziraat Türkiye Kupası 3. Turu'nda 8 maç yapılacak, program şöyle:

13.30 Gaziantep Büyükşehir Belediyespor - Darıca Gençlerbirliği

13.30 Balıkesirspor - Turgutluspor

13.30 Denizli Belediyespor - Bozüyükspor

13.30 TKİ Tavşanlı Linyitspor - Sivas Dört Eylül Belediyespor

13.30 Altay - Fethiyespor

15.30 Kasımpaşa - Kocaelispor

18.00 Orduspor - Sancaktepe Belediyespor

20.30 Medical Park Antalyaspor - Eyüpspor


Cumhurbaşkanı Abdullah Gül, Moldova Başbakanı Vladimir Filat, Başbakan Recep Tayyip Erdoğan ve Genelkurmay Başkanı Orgeneral Necdet Özel'i, Çankaya Köşkü'nde ayrı ayrı kabul edecek. (11.00-12.00-15.00)

Başbakan Recep Tayyip Erdoğan, Moldova Başbakanı Vladimir Filat'ı Başbakanlık Merkez Bina'da resmi törenle karşılayacak, Erdoğan ve Filat daha sonra ortak basın toplantısı düzenleyecek. (16.00-18.00)

Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Faruk Çelik, sendikalar ve siyasi parti temsilcilerinin katılımıyla bakanlıkta alt işverenlik çalışmalarına ilişkin değerlendirme toplantısı yapacak. (11.00)

Dışişleri Bakanı Ahmet Davutoğlu, Norveç Parlamentosu Dış İlişkiler ve Savunma Komitesi Başkanı Bayan Ine Eriksen Soreide başkanlığındaki milletvekili heyetini bakanlıkta kabul edecek. (14.45)

Ekonomi Bakanı Zafer Çağlayan, Türkiye-Moldova Ticaret ve Yatırım Forumu'na katılacak. (19.30)

CHP MYK, Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu'nun başkanlığında toplanacak. (13.00)

Ulaştırma Denizcilik ve Haberleşme Bakanı Binali Yıldırım, Kocaeli'ndeki Yarımca Şantiyesi'nde hızlı tren hattıyla ilgili brifing alacak. (11.00)

Orman ve Su İşleri Bakanı Veysel Eroğlu Muğla'da, valiliği ziyaret edecek, il koordinasyon toplantısına, fidan dikim törenine ve Uluslararası Arıcılık ve Çam Balı Kongresi'ne katılacak. (11.00-11.30-14.30-16.30)

Türkiye İhracatçılar Meclisi (TİM) Başkanı Mehmet Büyükekşi, ekim ayı ihracat rakamlarını Bursa'nın Orhangazi ilçesinde kamuoyu ile paylaşacak. (11.00)

TBMM İnsan Hakları Komisyonu Başkanı Ayhan Sefer Üstün başkanlığındaki heyet, Bolu'da cezaevinde açlık grevi yapanlarla görüşecek.

Aile ve Sosyal Politikalar Bakanı Fatma Şahin, Renaissance İstanbul Bosphorus Otel'de, BM Kadınlara Karşı Her Türlü Ayrımcılığın Önlenmesi Komitesi'nin 30. yıl kutlama etkinliğine katılacak. (10.00)

Fransa Odalar Birliği Başkanı Andre Marcon ve TOBB Başkanı Rifat Hisarcıklıoğlu başkanlığındaki Türk-Fransız ticaret heyetini, Ortaköy Ofisi'nde kabul edecek. (15.00)

Bilim Sanayi ve Teknoloji Bakanı Nihat Ergün, İnovasyon Türkiye Fuarı'na ve 14. Uluslararası İstanbul Autoshow 2012' fuarının açılışına katılacak. İstanbul Autoshow 2012'nin açılışında Ekonomi Bakanı Zafer Çağlayan da bulunacak. (10.00)

Bursa'da 104 yaşında emekliliğe hak kazanan İbrahim Eren'e ?Aylık bağlama kararı' elden teslim edilecek. (10.00)

Amerika, Sandy kasırgasının yaralarını sarıyor.

Çin'deki Uluslararası Kültür Festivali'ne ?Ney ve Darbuka? damga vurdu.

Çin'in kendi ürettiği beşinci nesil ikinci model hayalet savaş uçağı ilk kez havalandı.

Suriye ile ilgili gelişmeler takip ediliyor.

Bursaspor, Kasımpaşaspor maçı hazırlıklarını Özlüce Tesisleri'nde yapacağı antrenmanla sürdürecek. (18.00)

Ziraat Türkiye Kupası'nda 3. tur maçlarına 8 karşılaşma ile devam edilecek. (13.30-15.30-18.00-20.30)

Türk takımlarının voleybol ve basketbolda Avrupa kupaları grup maçlarına oynanacak karşılaşmalarla devam edilecek.

Galatasaray'da Başkan Ünal Aysal ve Teknik Direktör Fatih Terim ile bazı yöneticiler İstanbul Autoshow Fuarı'na katılacak. (14.00)

Süper Lig takımlarının haftanın maçlarıyla ilgili hazırlıkları takip edilecek.

İHA-CHA

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber