Burdur'a 10 tekerlekli sandalye kazandırdı

Burdur'da Ramazan ayından bu yana engelli eşi ile birlikte 680 kilogram pet şişe kapağı toplayan Yusuf Çakar, 10 tane tekerlekli sandalye aldı.

Kaynak : İhlas Haber Ajansı
Haber Giriş : 01 Kasım 2012 10:32, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

Burdur'da reklam sektöründe çalışan Yusuf Çakar, engelli eşi Fahriye Çakar'la birlikte ?Bir kapak, bir umut, bir hayat' isimli pet şişe kapağı kampanyası başlattı. Ramazan ayında başlayan kampanyaya ilköğretim okulları ve esnaf da destek verirken, kampanyada 680 kilogram kapak toplandı. Burdur'a getirilen 10 tekerlekli sandalyenin yanında 2 çift koltuk değneği ve 1 adet bastonun sosyal güvencesi olmayan engellilere dağıtılacağını belirten Yusuf Çakar, kapak bedeliyle 3 adet tekerli sandalyenin alındığını, geriye kalan 7 sandalyenin ise esnaf tarafından bağışlandığını açıkladı. Çakar, "Burdur'da sosyal güvencesi olmayan, gün yüzüne çıkmamış engelli kardeşlerimizin sokağa çıkmasını, sosyal hayatta yerlerini alabilmesi için kapak kampanyası başlattık. Sağolsunlar, kampanyaya Burdur sahip çıktı ve 680 kilogram kapak elde ettik. Kapakları ayrıştırdıktan sonra 3 tekerlekli sandalye alabildik. Kampanyaya ilgi gösteren esnaf arkadaşlarımız da katkı sağlayarak 7 tane tekerlekli sandalye bağışladı" dedi.

BİR TEKERLEKLİ SANDALYE DE SDÜ'YE

Eşinin kemoterapi gördüğü Süleyman Demirel Üniversitesi (SDÜ) Onkoloji Bölümü'ne de bir tane tekerlekli sandalye bağışında bulunduklarını anlatan Çakar, "Kemoterapiye giden vatandaşlar, tedaviden ağır çıkıyor ve hastane koridorlarında 200 metre yürümek zorunda kalıyorlar. Kapak kampanyamıza SDÜ'de destek vereceğini açıkladı. Tekerlekli sandalyeleri bize başvuran vatandaşlara bağışlayacağız. Öncelikle başvuruda bulunan vatandaşlar arasından sosyal güvencesi olmayan, gerçekten ihtiyaç sahibi olan engellilere dağıtmayı amaçlıyoruz. Kapak kampanyasında bana destek veren tüm dostlarıma ve tekerlekli sandalyelerin nakliyesini ücretsiz yapan Akdeniz Ambarı'na teşekkür ediyorum" diye konuştu.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber