Belediyeler bu kez yol kavgasına girdi

Haber Giriş : 04 Ekim 2005 08:30, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

İSTANBUL Büyükşehir Belediyesi (İBB) ile Kadıköy Belediyesi arasında, 'Göztepe Parkı'na cami yapımı' ile başlayan gerginlik, yollardaki hız kesici yazılar ile arttı. İlçe Belediyesi'nin hız kesicilere yazdırdığı ismini Büyükşehir Belediyesi 'yollar bize aittir' diyerek sildirdi.

350 BİN YTL ÇÖPE GİTTİ

Kadıköy Belediyesi, araçların yavaşlamasını sağlamak üzere ilçe girişler, bazı ana caddeler, okul, hastane ve cami önündeki yollarda 100 ayrı noktaya fosforlu olarak 'Kadıköy Belediyesi' yazdırdı. Bu yazılarda 350 bin YTL harcayarak, yurtdışından getirdiği 40 ton özel boyayı kullandı.

Ancak bunun Karayolları Kanunu'na aykırı olduğunu iddia eden İBB ise caddelerin bakım - onarım yetkisinin kendilerinde olduğunu belirterek yazıları sildirdi. Aynı yerlere 'Yavaş' ibaresi yazdırdı.

İBB'nin uygulamasına tepki gösteren Kadıköy Belediye Başkan Yardımcısı Gürsel Tekin, cami tartışmasına atıfta bulunarak 'Büyükşehir Belediyesi asli görevini bırakarak Diyanet İşleri'nin işini yapıyor. Bu işle uğraşan ve bizzat silin talimatı veren zatı muhteremlerden bir ricam var, gelin Kadıköy Meydanı'nı görün' dedi.

akşam

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber