Fatma Şahin: Protestocuların empatiyi öğrenmesi gerekiyor

ve Sosyal Politikalar Bakanı Fatma Şahin, İstanbul Tenis Turnuvası finalinde ardından yapılan protesto ile ilgili, ?Ben orada ülkemi temsil ediyorum.

Kaynak : Cihan Haber Ajansı
Haber Giriş : 01 Kasım 2012 13:07, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

O yüzden arkadaşların empati yapmayı, hoşgörülü olmayı, ülkenin menfaati için topyekün hareket etmeyi öğrenmeleri gerekiyor.? dedi.

Kadınlara karşı ayrımcılığı önlemek için 1979 yılında BM Genel Kurulu'nda kabul edilen CEDAW'ın 30. yılı kutlama etkinliği çerçevesinde ?Kadın Hakları için 30 Yıllık Çaba' adı altında Beşiktaş'taki Renaissance İstanbul Bosphorus Otel'de bir panel gerçekleştirildi. Programa Aile ve Sosyal Politikalar Bakanı Fatma Şahin'in yanı sıra BM İnsan Hakları Komisyonu, Yüksek Komiser Yardımcısı Kyung-wha Kang, CEDAW Komitesi Başkanı Sylvia Pimentel ve çok sayıda CEDAW üyesi ile akademisyen katıldı.

İstanbul Tenis Turnuvası finalinin ardından düzenlenen ödül töreninde yapılan protesto ile ilgili basın mensuplarının sorularını cevaplayan Bakan Şahin, ?Yersiz protesto ile ilgili Twitter'da cevabımı verdim. Bu konuda çok konuştum. Herkes o konuyla ilgili konuştu. Başka konuşmaya gerek yok. Şu önemli; iç siyasette gerekli hesaplaşmayı yaparız ama uluslararası bir arenada, 170 ülkeden canlı yayın yapılıyor. Ben orada ülkemi temsil ediyorum. O yüzden arkadaşların empati yapmayı, hoşgörülü olmayı, ülkenin menfaati için topyekün hareket etmeyi öğrenmeleri gerekiyor.? şeklinde konuştu.

Panelde, kadına yönelik şiddetle ilgili konuşma yapan Şahin, yeryüzünün adaletli bir şekilde yönetilmediğini, savaşlarda Somali, Arakan ve Suriye'deki kadınların olumsuz yönde etkilendiğini ifade etti. Şu anda Suriye'de yaşanan çatışmadan dolayı çoğunluğu kadın 105 bin kişinin Türkiye'de ziyaretçi konumunda olduğunu belirten Şahin, ?Hukuk devleti olmamız için anayasadaki birçok maddeyi değiştirdik. Kadın ile erkek eşitliğini sağlayan maddeyi değiştirdik. Temel hak ve hürriyetlerde uluslar arası hukukun geçerli olacağını sağladık. Kız çocuklarına daha fazla mali destek vererek eğitimde mali problemin ortadan kalkmasına, fırsat eşitliğine imkan verdik.? ifadelerini kullandı.

'ŞİDDETLE MÜCADELEDE TOPYEKÜN BİR SEFERBERLİK VAR'

Şiddet gören kadınlara yönelik teknik takibi içeren 'Elektronik Destek Sistemi'nin iki şehirde hayata geçirildiğini vurgulayan Şahin,?Şiddet izleme merkezi dediğimiz projeyi hayata geçirmek üzereyiz. Bu sistemin kurulması konusunda tek kapı sistemimiz 7 gün 24 saat çalışacak. Polis, sağlık görevlileri, akademisyenlerin tek çatı altında birleştiği, vakanın tek çatı altında izleneceği bir organizasyon yapıyoruz. Şiddete karşı sıfır tolerans diyoruz. Türkiye bir hukuk devleti. Şiddetle mücadelede topyekun bir seferberlik var. Mahkemelerimiz, hakimlerimiz, kolluk kuvvetlerimiz, karar mekanizmasındaki herkes, ?kadın erkek eşittir. Kadına yönelik şiddet varsa gereği yapılacaktır.' anlayışı var. Bu çok sevindirici bir gelişme.? şeklinde konuştu.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber