Bursa Yavuzselim Mahallesi'nde hayat normala döndü

Bursa'da bir grup BDP'linin 28 Ekim'de 'cezaevlerindeki açlık grevlerine destek vermek amacıyla' AK Parti Yıldırım İlçe Başkanlığı'na yürümek istemesi üzerine çıkan ve aralıklarla devam eden olaylar, Vali Şahabettin Harput başkanlığında dün yapılan güvenlik zirvesinin ardından son buldu.

Kaynak : Cihan Haber Ajansı
Haber Giriş : 01 Kasım 2012 17:17, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

Tedbirler kapsamında gözaltılar başlarken, mahalleli de geceyi sakin geçirdi.

Yıldırım İlçesi Yavuzselim Mahallesi'nde meydana gelen olaylara müdahale için Bursa'ya dün akşam Yalova, Bilecik, Ankara, Eskişehir, Kocaeli, Sakarya ve İstanbul'dan 600 takviye polis gelmişti. Polisin uyarısına rağmen dağılmamakta ısrar eden 16 kişi olayları provoke ettiği iddiası ile gözaltına alındı. Vatandaşlar şimdi olayların son bulmasına neden olan caydırıcı tedbirlerin niye daha önce alınmadığını merak ediyor.

MAHALLEDE HAYAT NORMALE DÖNÜYOR

Yavuzselim Mahallesi muhtarı Arslan Ali Yıldız, mahallede üzücü hadiseler yaşandığını belirterek, ?İnşallah bundan sonra bu hadiseleri yaşamayız. Şimdi hayat normala dönüyor. Burada provokatörler olayları kullandı. Olmayan şeyi bu noktaya taşıdılar. Biz başlangıçta muhtarlar ve mahalle halkı olarak çok üzülüyoruz. Dün Vali Şehabattin Harput başkanlığında toplantı yaptık. İnşallah iyi olacak, biz bundan ümitliyiz. Herkesi sağduyuya davet ediyoruz. Kimsenin oyununa gelmeyelim. Bizi Suriye ve Irak gibi yapmak istiyorlar, bu oyunlara gelmeyelim, Allah rızası için.? şeklinde konuştu.

Olayın tahrik edildiğini anlatan muhtar Yıldız, ?Şükür devletimiz var, devletimiz güçlü. Vali bey de dedi; ?biz devlet olarak şefkatliyiz, merhametliyiz ama yeri geldiğinde de de devlete uzanan el kırılır.' Akşam da bu kapsamda olağanüstü tedbirler vardı. Bundan da vatandaş çok güven duydu. Şu anda okulumuz açık, her şey yolunda ve normal.? dedi.

Mahallede akşam gözaltılarının da olduğunu değerlendiren Arslan Ali Yıldız, suç işleyenin cezasını çekmesi gerektiğini belirterek; ?Adam suç işliyorsa alınacak, benim çocuğumda olsa, kim olursa olsun, bu meydanı provokatörlere bırakmayacağız. Allahın izni ile bu iş bitecek.? şeklinde sözlerini tamamladı.

ERZURUMLULAR OLARAK KİMSENİN OYUNUNA GELMEYELİM

Öztürkler Şirketler Grubu Yönetim Kurulu Başkanı Sabahattin Öztürk ise Erzurumlu hemşehrilerine itidal çağrısı yaparak, "Biz hep birbirimize kurban olmuş insanlarız. Biz yine Erzurumlular olarak bu ülkenin yegane bekçileri olmaya devam edeceğiz. Kimsenin oyunu bizi bu hale düşüremeyecek, bozamayacak. Kışkırtmalara galeyana gelmeyelim.? şeklinde konuştu.

Yaşlıların gençleri teskin etmesi gerektiğinin anlatan vatandaşlardan Hasan Güneş ise, ?Vatandaş olarak Türkü, Kürdü, Çerkezi olarak ayrımcılık istemiyoruz. Ben kendim tesisatçıyım, benim Türk te, Kürtte, Laz da, Çerkezi de herkesten müşterim var. Biz kesinlikle bu tür olumsuzluklar istemiyoruz.? dedi.

Mehmet Sevinç ise, emniyet zaafiyeti olduğunu savunarak şunları söyledi: ?Biz hepimiz biriz, beraberiz, kardeşiz, nasıl ki Çanakkele'de Türküyle, Kürdüyle birlikte savaştı isek, bugün de Yavuzselim'de yaşananlar 3-5 insanın provokatörlüğüdür. Emniyet işini geç yapmıştır. Eğer emniyet işini bu akşamki gibi yapsaydı bu olaylar bu kadar büyümezdi. Kanaat önderleri ve büyüklerini göreve davet ediyorum.?

İLKER KAYA YOĞUN BAKIMDA TUTULUYOR

Bu arada Yavuzselim Mahallesi'nde olaylarda silahla başından vurularak ağır yaralanan İlker Kaya'nın (31), Şevket Yılmaz Eğitim ve Araştırma Hastanesi yoğun bakım servisindeki tedavisi devam ediyor. Durumu ciddiyetini koruyan İlker Kaya'nın yakınları ise hastane içinde endişeli bekleyişlerini sürdürüyor.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber