Merzifonlu iki engelli vatandaş daha tekerlekli sandalyeye kavuştu

Amasya'nın Merzifon ilçesinde, 14 yıldır engelli vatandaşlara destek faaliyetlerini sürdüren Bedensel ve Zihinsel Engellilerle Yardımlaşma Derneği, iki engelli vatandaşa daha tekerlekli sandalye hediye etti.

Kaynak : Cihan Haber Ajansı
Haber Giriş : 01 Kasım 2012 17:23, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

Dernek binası önünde düzenlenen teslim töreninde konuşan Merzifon Bedensel ve Zihinsel Engellilerle Yardımlaşma Derneği Başkanı Keriman Topal, her bireyin potansiyel engelli adayı olduğunu söyledi. Başkan Topal, "Bugün 2 engelli vatandaşımıza daha sosyal yaşama katılımlarını kolaylaştıracak medikal malzemeleri teslim etmenin mutluluğu içerisindeyiz. Bugünkü yardımlarımızla üyelerimizi sevindirmek, onların daha rahat yaşamasını sağlayabilmek adına gece gündüz demeden çalışmalarımızı sürdüreceğiz. Bizim işimiz gönül işidir. Bugüne kadar yaptığımız hiçbir işimizde engel tanımadık. Yaptığımız işi severek yapıyoruz. Bugüne kadar verdiğimiz her sözümüzü de yerine getirmek için elimizden geleni yaptık." dedi.

Merzifon Özel İdare binasının ikinci katında faaliyet gösteren derneğin üye sayısının 680'e ulaştığını ifade eden Topal, "Derneğimiz 1998 yılında kuruldu. O günden itibaren hayırsever vatandaşlarımız desteğiyle ayakta duruyoruz. Dernek üyelerimize medikal malzeme desteği sağlarken, aynı zamanda umut kapısı olmaya devam ediyoruz. Derneğimiz engelli vatandaşlarımızın yuvası haline gelmiştir. Bir ihtiyaçları olmasa dahi sohbet etmeye geliyorlar. Hiçbir birey engelli olmak istemez. Hiçbir anne de engelli bir evlat sahibi olmak istemez. Şükredecek o kadar çok şeyimiz var ki. Bir dakika sonra ne olacağımızı bile bilmiyoruz. Engelli yurttaşlarımıza sahip çıkmak hayatlarını kolaylaştırmak insanlık görevimiz olduğu gibi vazgeçilmez toplumsal sorumluluklarımızdandır. Hepimizin bir potansiyel engelli adayı olduğumuzu unutmamak dileğiyle Derneğimize maddi ve manevi katkı sağlayan ve bu haftamızda bizleri yalnız bırakmayan herkese teşekkür ediyorum." şeklinde konuştu.

Aracını teslim alan 55 yaşındaki Nurettin Arda ise iki ayağını donarak kaybettiğini anlattığı konuşmasında, "Ekmeğimi tır şoförlüğü yaparak kazanıyordum. 1998 yılında yine ekmek parası için yollara düştük. Azerbaycan'a yük götürdüğüm esnada yoğun kar yağışı ve dondurucu soğuklarda mahsur kaldım. İki ayağımda donduğu için kestiler. O günden beri ayaklarım olmadan hayata devam ediyorum. Eşim vefat etti, benimle kızım ilgileniyor. İlk başlarda bizler sokağa dahi çıkamazdık. Ama hayatın insanlara ne getireceği hiç belli olmuyor. İyi ki engelliler derneğimiz var, bizlere kucak açıyor. Hiç kimseye ihtiyacım olmadan geziyorum. Derneğimiz bana daha önce akülü araç vermişti, şimdide tekerlekli sandalye hediye etti. Artık hem dışarıda gezeceğim hem de evde." ifadelerini kullandı.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber