SAÜ'de davullu zurnalı formasyon eylemi

Kaynak : İhlas Haber Ajansı
Haber Giriş : 01 Kasım 2012 17:23, Son Güncelleme : 15 Ağustos 2021 18:59

Sakarya Üniversitesi'nde (SAÜ) öğrenim gören 240 öğrenci, pedagojik formasyon puanlamasıyla ilgili yaşadıkları rahatsızlığı dile getirmek için davullu zurnalı eylem yaptı.

SAÜ Fen Edebiyat Fakültesi önünde toplanan 240 kişilik öğrenci grubu, davul zurna eşliğinde rektörlük binasına kadar yürüdü. Burada halay çekerek eyleme başlayan öğrenciler, SAÜ Rektörü Muzaffer Elmas'ı beklemek için oturma eylemi yaptı.

Yüksek Öğrenim Kurumu (YÖK) tarafından hazırlanan pedagojik formasyon puanlama sistemiyle ilgili haksızlığın çözülmediğini belirten Fen Edebiyat Fakültesi Mezunu Kadir Yakut, ?Başta Fen Edebiyat Fakültesi olmak üzere birçok fakülte için yakıcı bir ihtiyaç olan pedagojik formasyon programını çeşitli zorluklarla geri almamıza rağmen şimdi de yeni bir adaletsizlikle karşı karşıyayız. Sakarya Üniversitesi 2011 yılından itibaren geçerli olmak üzere uygulamaya konulan YÖK'ün not dönüşümü tablosu ile kendi öğrencilerinin öğretmen olma hayalini gasp etmektedir. Öyle ki Sakarya Üniversitesi'nden 2.50 ortalama ile mezun olan bir öğrencinin yüzlük sistemde notu 65 iken Pamukkale, Süleyman Demirel, Mehmet Akif Ersoy, Akdeniz, Dokuz Eylül Üniversitelerinde 75'e, Erciyes Üniversitesi'nde 79'a, Selçuk Üniversitesi'nde ise 84'e tekabül etmektedir. Üniversitemiz 167 üniversitenin gerisinde yer almaktadır. Hal böyleyken Sakarya Üniversitesi mezunları formasyon başvurusu yaptığı tüm üniversitelerde son sıralarda yer almaktadır. Bugün yapacağımız eylem zorluk çıkarmak için değil, sesimizi duyurmak içindir? dedi.

Rektörlük binası önüne kadar gelen öğrencilerle görüşen Rektör Prof. Dr. Muzaffer Elmas, bu haksızlığın düzeltileceğine söz vererek, ?O tarihte bu haksızlığı düzeltmek imkansızdı ancak YÖK'ten gelen yeni yazı ile birlikte bu haksızlığı gidereceğiz. Biz de hiçbir öğrencimizin diğer üniversitelere giderek diğer öğrencilerden aşağıda kalmasını istemiyoruz. İlk toplantıda karar alınarak bu haksızlığın giderilmesi ve ek kontenjan açılması için YÖK'e başvuru yapacağız. Sizlerle birlikte konunun takipçisi olacağız? diye konuştu.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber