Vali Şahin: Üniversiteler, şehirlerin en önemli kurumlarıdır

Malatya Valisi Vasip Şahin, üniversitelerin şehirlerin gelişmesinde en önemli kurumlar olduğunu söyledi.

Kaynak : Cihan Haber Ajansı
Haber Giriş : 01 Kasım 2012 19:47, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

Vali Şahin, İnönü Üniversitesi Tıp Fakültesi Turgut Özal Tıp Merkezi'ni ziyaret etti. İnönü Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Cemil Çelik, rektör yardımcıları Prof. Dr. İsmail Özdemir, Prof. Dr. Yusuf Türköz, Prof. Dr. Asım Künkül, Tıp Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Ünsal Özgen, Turgut Özal Tıp Merkezi Başhekimi Yrd. Doç. Dr. Mehmet Aslan ve diğer akademik personel tarafından karşılanan Vali Şahin'e, vali yardımcıları Murat Çağrı Erdinç ve Abdullah Abid Öztoprak eşlik etti.

Başhekimlik binasındaki Turgut Özal Müzesi'ni gezen Şahin, Rektör Çelik'ten müze hakkında bilgi aldı. Daha sonra Kongre ve Kültür Merkezi'ne geçen Vali Şahin'e, burada Rektör Çelik tarafından bilgi verildi. Üniversitenin akademik ve idari birimlerinin durumu ve yatırımların anlatıldığı brifingin ardından, yetkililer üniversitenin sorunlarına ilişkin bilgi aktardı.

Vali Şahin, burada yaptığı konuşmada, özverili çalışmalar dolayısıyla akademik personele teşekkür etti. Üniversitelerin, bir şehrin gelişmesinde en önemli kurumlardan biri olduğunu vurgulayan Şahin, ''Üniversiteler, şehirlerin gelişmesine ve sorunlarına çözüm üretirken bizlerin de idareciler olarak üniversitelerin sorunlarına çözüm bulmamız gerekmektedir. İmkanlarımız çerçevesinde sorunlarınızı çözmeye çalışacağız.'' dedi.

Rektör Çelik ise ziyaretten duyduğu memnuniyeti dile getirdi. İnönü Üniversitesi'nin, kurulduğu gün 5 bin öğrenciye hizmet verdiğini, günümüzde ise öğrenci sayısının 40 bine ulaştığını anlatan Çelik, üniversitede kuyu suyu kullanıldığını, arıtma tesisinin yetersiz kaldığını belirtti. Hastane önüne üst veya alt geçit yapılması gerektiğini anlatan Çelik, Şahin'den sorunlarına ilişkin destek beklediklerini söyledi. Rektör Çelik, Vali Şahin'e, hastanesi bünyesinde bulunan Turgut Özal Müzesi'nde satışa sunulan bir fincan takımı hediye etti.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber