Engelliler, el sanatları ve hobi kursları ile terapi oluyor

Ankara'nın Polatlı ilçesinde engelliler katıldıkları el sanatları ve hobi kursları ile terapi oluyor.

Kaynak : Cihan Haber Ajansı
Haber Giriş : 02 Kasım 2012 10:50, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

Türkiye Beyazay Derneği Polatlı Şubesi tarafından açılan el sanatları ve hobi kursları, engellilerin sosyal hayatın içinde yer almalarına yardımcı oluyor. Dernek başkanı Ziya Suluyer, engellilerin kurslarda terapi olduklarını söyledi. Suluyer, Kaymakamlık, Belediye, Halk Eğitim Merkezi, İş-Kur ve Kent Konseyi'nin katkıları ile 3 yıldır engelliler için kurs açtıklarını belirtti. Engellilerin kurslarda sadece eğitim almadığını anlatan Türkiye Beyazay Derneği Başkanı Ziya Suluyer, ?El sanatları ve hobi kursu açtık. Kurstan 15 arkadaşımız faydalanıyor. Burada sadece eğitim almıyorlar, aynı zamanda terapi oluyorlar. Burası onlar için sosyal bir etkinlik, hoşça vakit geçirebilecekleri bir ortam. Kursumuz önümüzdeki yıl Haziran ayına kadar devam edecek.? dedi.

Kursa iki engelli çocuğunu getiren Hediye Kaplan, çocuklarının kurslarda çok mutlu olduğunu, oluşan ortamın çocuklarına terapi gibi geldiğini söyledi. Kaplan, ?Evde oturmaktansa buradaki kurslara katılmak, sosyal hayatın içinde olmak onları çok mutlu ediyor. İlk başlarda çok zorlanıyorlardı, ama alışınca her şey yolunda gidiyor.? şeklinde anlattı.

Diğer bir engelli annesi Leyla Yılmaz ise engelli kızının daha önce sadece kendisi ve eşi ile iletişim kurduğuna dikkat çekerek, kurslara katıldıktan sonra, Hülya teyzesi, Ayşe teyzesi, Hüseyin abisi olduğunu ifade etti. Yılmaz, kızının sosyal hayatının kurslarla başladığını belirtti.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber