Ankara Barosu'ndan işkence önleme grubu

Kaynak : Anadolu Ajansı
Haber Giriş : 04 Ekim 2005 14:40, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

Ankara Barosu bünyesinde, 40 gönüllü avukattan oluşan İşkence Önleme Grubu kuruldu.

Ankara Barosu Başkanı Vedat Ahsen Coşar ve Baro İnsan Hakları Merkezi Başkanı avukat Erdal Merdol, İşkence Önleme Grubu'nun kurulması ve çalışma yöntemlerini tanıtmak amacıyla Ankara Barosu Eğitim Merkezi'nde basın toplantısı düzenlediler.

Coşar, temel insan hak ve özgürlüklerinin ulusal ve uluslararası hukuk düzenlemelerinde güvence altına alındığını belirtti. İnsanların, işkenceye, insanlık dışı ya da onur kırıcı bir davranışa uğramaksızın yaşamlarını sürdürebilmelerinin, uygar bir toplum ve hukuk devletinin gerekliliği olduğunu ifade eden Coşar, anayasal ve yasal düzenlemelerle işkence ve kötü muamelenin ağır yaptırımlara bağlandığını kaydetti.

İşkence ve kötü muamele eylemlerinin failinin çoğu zaman devlet adına hareket edenler olduğuna işaret eden Coşar, devletin ya da iktidarın yetkisini kullananların, bu tür eylemleri önlemekle görevli olduklarını, aksi durumda ise cezalandırılacaklarını bilmeleri gerektiğini ifade etti.

Ulusal ve uluslararası düzenlemeleri referans alarak, Ankara Barosu bünyesinde İnsan Hakları Merkezi kurduklarını, bu merkezin de İşkence Önleme Grubu oluşturduğunu anlatan Coşar, "İşkence Önleme Grubu, işkence, insanlık dışı muamele, aşağılayıcı veya onur kırıcı davranış ya da cezayla karşı karşıya kalan herkesin yanında" dedi.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber